DMITRI ROGOZIN: Kijev ćemo zauzeti, a ne osloboditi. Oslobađamo Donbas. Sve ostalo ćemo uzeti! Ne smemo da stnaemo VIDEO 

Dimitrij Rogozin bivši prvi čovek „Roskosmosa“, a sada bez ikakvog političkog angažmana nedavno se vratio iz Donbasa gde je obilazio prvu liniju fronta. On je gostujući u emisiji kod Vladimira Solovjeva, koga na zapadu zvou glavnim Putinovim propagandistom, iako je dalekoo od toga ponovo je izazvao skandal svojom izjavom za koju su se zakačili ukrajinski mediji, poljski, ali i beloruska opozicija.

„Kada kažemo denacifikacija, šta mislimo? Da se ​​ponosite činjenicom da su dnevno ubijali 300 ukrajinskih vojnih obveznika, ili 1.000 dnevno? Ovo je borba, ovo je rat. U stvari, niko više ne brine jedni za druge. Bar Donjeck, Lugansk neće nikoga sažaliti. Oni su izuzetno ozbiljni. I tako će ići do kraja. Kako će se sve ovo završiti. Zaista sam duboko uveren da ćemo Kijev zauzeti, a ne osloboditi ga. Oslobađamo Donbas. Sve ostalo ćemo uzeti, kao što smo uzeli Beč, Berlin, Budimpeštu. Jer mi to fizički ne možemo da prepustimo našoj deci, našim unucima. Ako stanemo, onda ćemo na našim zapadnim granicama imati kolosalan potencijal napumpan mržnjom i oružjem, što dovodi u pitanje samu činjenicu našeg postojanja. Dakle, ili mi ili oni.

I ja sam mislio da je ideja rusko-ukrajinskog rata suluda. Nasmejao sam se i rekao prijateljima koji su o tome pričali da su idioti. Sada mogu da kažem da ako smo se već uključili u ovu borbu, moramo ići do kraja. Dakle, govorim o Kijevu, u kome sam svojevremeno živeo, još kada sam bio u prvom razredu, dobro poznajem ovaj grad. Moja supruga i ja smo otišli ​​tamo na naš medeni mesec kada smo imali 19 godina. Volim ovaj grad, ali uzeću ga“, rekao je Rogozin Solovjevu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare