Oglasila se Ukrajina nakon eksplozije u njihovoj ambasadi u Madridu 

Ukrajna je danas pojačala mere bezbednosti u svojim ambasadama u inostranstvu nakon što su španska policija i vlada saopštile da je jedan zaposleni u ukrajinskoj ambasadi u Madridu danas povređen kada je otvorio pismo-bombu.

Član osoblja ambasade zadobio je lakše povrede i otišao je u bolnicu, navodi se u saopštenju policije, preneo je Rojters.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba pozvao je sve ukrajinske ambasade u inostranstvu da hitno pojačaju mere bezbednosti.

Kuleba je takođe pozvao španske kolege da preduzmui hitne mere za istragu napada. Ukrajinski ministar je rekao da ko god da stoji iza napada neće uspeti da zastraši ukrajinske diplomate ili da ih zaustavi da svakodnevno rade na jačanju Ukrajine i suprotstavljanju ruskoj agresiji.

Pismo, koje je stiglo običnom poštom i nije skenirano, izazvalo „veoma malu povredu na domalom prstu desne ruke“ jednog zaposlenog u ukrajinskoj ambasadi, rekla je predstavnica vlade u Madridu, Mercedes Gonzales, za televiziju Telemadrid.

Incident istražuju forenzičari i obaveštajni istražitelji, saopštila je španska policija. Viši španski sud vodiće istragu. Stambena oblast koja okružuje ukrajinsku ambasadu u severozapadnom Madridu je ograđena, a jedinica za uklanjanje bombi je raspoređena na licu mesta, javila je državna televizija TVE.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare