KURTI OTKRIO SVOJE PODLE NAMERE: Ne zanima me dijalog, SRBE ĆEMO BIRATI NA KONKURSU 

Kurti je danas u kosovskoj skupštini rekao da dijalog sa Srbijom nije među njegovim prioritetima, kao i da neće formirati Zajednicu srpskih opštini (ZSO), te pozvao Srbe koji su napustili kosovske institucije da se prijave na konkurse za posao.

– Dijalog sa Srbijom nije u prva tri prioriteta, imam i zamenika koji se bavi evropskim integracijama, razvojem i dijalogom. Predlog EU uz podršku Francuske, Nemačke i SAD smatram dobrom osnovom da o tome razgovaramo, ali nije prihvaćen, niti dozvoljen. Ne sviđa mi se sve tamo, ima mnogo toga o čemu treba da se razgovara. Ono što nikada nisam prihvatio tokom ovog procesa sa Srbijom, od 33 sporazuma doneta u Briselu, jeste ZSO – rekao je Kurti, podnoseći izveštaj poslanicima parlamenta o toku dijaloga s Beogradom.

Kurti je poručio i da posle izlaska Srba iz institucija „vlada treba da bude srećna što ne zavisi od Srpske liste, odnosno što su kosovske institucije nezavisne od nelegalnih struktura koje su imale za cilj – da unište zemlju“!

– Za Srbe koji su dali ostavke, a žele da se vrate na svoja radna mesta, treba da se prijave na konkurs, jer su ostavke i povlačenje Srba iz institucija urađene iz političkih razloga, i njihov povratak ne može uslediti na politički poziv, već na profesionalan način prijavom na konkurs – kazao je Kurti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare