I dalje neizvesno da li će NOVOGODIŠNJI VAUČERI OD 6.000 dinara stići pre praznika: Šapić i o dočeku Nove godine na otvorenom, evo koja je ideja

Za sada se još ne može sa sigurnošću reći da li će najavljeni novogodišnji vaučeri za svu decu do 18 godina u Beogradu biti podeljeni pre praznika, odnosno vrlo je verovatno da će oni stići tek posle 1. januara.

U Skupštini grada upravo se održava konferencija za novinare gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, a na pitanje Blica da li će vaučeri u iznosu od 6.000 dinara stići pre praznika, prvi čovek grada nije mogao da da konkretan odgovor.

– Voleli bi da bude do Nove godine, jer se u januaru najviše troši, ali možda bude još žalbi, moramo da ispoštujemo celu proceduru – rekao je Šapić.

Kako je dodao, kada se bude znalo ko je dobio posao, krenuće se u izradu vaučera. 

– Da je sve bilo u normalnoj dinamici, to bi sve bilo gotovo pre 15-20 dana, a sada ću biti obazriv i reći da bismo voleli da podela vaučera bude pre Nove godine. To je velika i važna stvar, a sad što se to nije desilo u toj dinamici… Bože moj. Kada sve to završi, svi vaučeri če za desetak dana biti podeljeni – rekao je Šapić.

Kako je rekao, svi vaučeri će se deliti u školama i vrtićima, a dobiće ih i ona deca koja ne idu u vrtiće.

– Odluka je bila odložena, ali je juče sve završeno. To je bila politička odluka, sada se čeka da se firme jave na konkurs i ona koja dobije će deliti vaučere – rekao je Šapić na pres konferenciji i dodao da će se isto organizovati i sledeće godine, ali da će cele procedura početi već početkom godine, u februaru.

On je ponovio da će vaučere dobiti svi koji su zaposleni u obrazovnim ustanovama u Beogradu, odnosno „oni koji čuvaju našu decu i rade sa njima“, prenosi Kurir.

„Biće dočeka na otvorenom“

Na pitanje da li će Grad organizovati doček Nove godine na otvorenom, Šapić je rekao da će i ove godine biti dočeka i dodao da sutra tim povodom zaseda Odbor za kulturu.

Prema njegovim rečima, usvojen je njegov predlog da to bude tematski doček posvećen mladima.

Kako kaže, bice tu i pevača i muzike, ali o tome gde će se tačno održavati odlučiće ovaj Odbor.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare