VELJIN KOLJAČ POD UNAKSRSNOM VATROM Nastavlja se suđenje Belivukovoj grupi: Današnje ročište moglo bi da otkrije ISTINE I LAŽI iz iskaza Srđana Lalića

Suđenje ozloglašenom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića po optužbama da su izvršili sedam teških ubistava biće nastavljeno danas u Specijalnim sudom u Beogradu nastavkom iznošenja odbrane nasmejanog koljača Srđana Lalića.

Lalić će na današnjem suđenju biti oči u oči sa pripadnicima klana sa kojima je izvršavao najteža ubistva, a o kojima je progovorio u zamenu za kaznu od 18 godina robije, piše Blic.

Predviđeno je da danas Lalić odgovara na pitanja, a na svako će morati da odgovori s obzirom na to da je priznao krivicu i sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. 

To znači da će pored tužioca, sudije, ali i advokata porodica ubijenih pitanja Laliću postavljati branioci okrivljenih, ali i svi sa optuženičke klupe. Da optuženi planiraju da ispituju Lalića govori u prilog činjenica da je Marko Miljković tokom čitavog Lalićevog svedočenja nešto zapisivao, ali i to što određeni broj okrivljenih nije želelo da na prvom ročištu iznosi odbranu uz obrazloženje da će to učiniti kada “Lalić kaže sve šta ima”. 

Podsetimo, na prethodnim ročištima, Lalić je tokom višesatne odbrane otkrio niz jezivih detalja o delovanju ove mafijaške kriminalne grupe – kako je ona nastala, kako su ubijali ljude, ali i priznao da je klan ubio još 11 osoba čije ubice još uvek nisu nađene čime se broj njihovih žrtava sa 10 popeo na 21!

Takođe, Lalić je ukazao da su Radoje Zvicer i beogradski ogranak njegove grupe planirali atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića!? 

Kako je ispričao, na meti Belivukovog klana našli su se Vlastimir Milošević, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Ljubomir Marković Kića, Mirko Kojić Koja, Ljubomir Lainović. Njihove likvidacije Lalić je detaljno opisao, a ukazao je da su svi osim Mirka Kojića Koje (kuma Marka Miljkovića) ubijeni u sačekuši, hicima iz pištolja. Kojić je otetet i ubijen u kući u Ritopeku. Zadavljen je gajtanom.

Na narednom ročištu koje je održano dan kasnije, Lalić je govorio i o ubistvima Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića. Ukazao je i na to kako su likvidirani Mile Radulović Kapetan, Adis Spahić i Damir Hodžić za čije smrti se ovom klanu sudi u Crnoj Gori.

Tada je otkrio još pet zločina za koje do sada nisu otkrivene ubice – Aleksandra Šarca, Miloša Perunčevića u Marbelji, izvesnih Riste Kapetana i Joke u Istanbulu i Španiji, kao i NN osobe koju su navodno Belivuk i Aleksandar Stanković poznatiji kao Sale Mutavi (ubijen u oktobru 2016. godine) likvidirali i spalili na jednom placu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare