SUPERKARTEL! OTKRIĆE DEA I EVROPOLA: Balkanski narko-bos TITO kontrolisao TREĆINU EVROPSKOG TRŽIŠTA kokaina!

Edin Gačanin (40), poznat pod nadimcima Tito i Dino, uhapšen je u Dubajiu u sklopu velike međunarodne akcije u kojoj je privedeno ukupno 49 ljudi, vođa i članova takozvanog superkartela, koji je kontrolisao trećinu tržišta trgovine kokainom u Evropi, saopštili su iz Evropola i holandske policije!

Tito, koji je poreklom iz Bosne i Hercegovine, ali ima i holandsko državljanstvo, označen je kao vođa ove velike kriminalne grupe.

– Američka istražna služba DEA Gačanina smatra jednim od 50 najvećih svetskih trgovaca drogom – navedeno je u holandskim medijima.

Istražitelji sumnjaju da je Gačaninov“superkartel“ drogu uvozio direktno iz Južne Amerike u evropske luke i da je blisko sarađivao s nedavno uhapšenom kriminalnom grupom, koja se dovodi u vezu s kavačkim klanom i „vračarcima“ Nikole Vušovića, piše Kurir.

Prema istim informacijama, kriminalna grupa, na čijem su razotkrivanju svetske policije i američka DEA radile godinama, pala je u akciji „Pustinjsko svetlo“, realizovanoj zahvaljujući dešifrovanoj Skaj komunikaciji. Akcija je trajala od 8. do 19. septembra, a tom prilikom zaplenjeno je oko 30 tona kokaina.

Dugo bio misteriozan

Gačanin je, kako se sumnja, bio u samom vrhu piramide ovog kartela, koji je sarađivao s manjim kriminalnim grupama sa Balkana. Njegov nadimak naširoko je poznat, ali njegov identitet je dugo bio misterija za istražitelje širom sveta, a njegovo hapšenje je od 2019. godine bilo prioritet za strane službe.

U velikoj međunarodnoj akciji razbijanja najveće mreže distributera kokaina u septembru prošle godine, u kojoj je zaplenjeno čak 2,6 tona ovog narkotika i uhapšena 61 osoba, američka DEA označila je tada misterioznog „izvesnog Tita“ kao vođu ovog kartela, a imali su i informaciju da on živi u Dubaiju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare