PREDSEDNIK UŽIVO IZ TRONDHAJMA: Sreo sam se s našim studetima, ovo je na mene ostavilo najveći utisak!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u zvaničnoj poseti Norveškoj, danas je boravio u Trondhajmu gde se sreo i sa našim studentima.

– Ono što je na mene ostavilo najveći utisak jeste da su mi rekli da hoće da se vrate u svoju zemlju što do pre par godina, kad sam putovao, nije bio slučaj… A oni će doneti ogromno i dragoceno znanje u našu zemlju – rekao je predsednik pa rekao i ovo: – Mi mislimo kad završimo fakultet da je to to, a važni su i kontakti.

Predsednik je ponovo naglasio važnost energetike i obnovljivih izvora energije jer nijedna velika fabrika više neće da investira ili dođe ako ne može da koristi takvu vrstu energije.

Uključivši se direktno u TV program Pinka on je rekao da će Srbija uložiti 32 milijarde evra, odnosno oko 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou do 2040. i neke u obnovljive izvore energije, elektro-mrežu kako bi udeo fosilnih goriva bio što manji. Pojasnio je i da Norvežani ovde rade takve projekte za čitav svet.

– Pod Norveškom palicom znanja radićemo u budućnosti za naš energetski sektor i obezbedićemo sve vrste energenata za naš narod. Mi nismo spremni za električna vozila, svet je otišao napred i ide napred, a mi ne smemo da zaostajemo – rekao je predsednik i naglasio da su naša velika šansa mladi ljudi kao ovi koje je sreo koji žele da se vrate.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare