NOVAK NIJE SJAJAN ZA SPORT, LOMI REKETE, SUDIJE GA KAŽNJAVAJU… Bivša šampionka razbesnela navijače našeg tenisera

Rene Stabs, bivša dubl šampionka, kaže da nije iznenađenje što Novak Đoković nije u konkurenciji za fer-plej nagradu.

ATP na kraju svake sezone dodeljuje tradicionalno nagrade, a Đoković ni 18. put neće biti laureat priznanja „Stefan Edberg“. 

Duže od dve decenije priznanje se dodeljuje po nekada prvom igraču sveta, Stefanu Edbergu, koji je svojevremeno bio sinonim za fer-plej i višestruki je dobitnik nagrade. Međutim, posle njega, nagradu su među sobom uglavnom delila dvojica igrača, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Stabs je u raspravi na Tviteru pokušala da obrazloži zbog čega, po njoj, Novak nije među kandidadtima. I dok je jedan od fanova smatrao da je ponovo u pitanju loš odnos ATP prema Novaku, Stabsova smatra drugačije.

 Nema veze sa tim. Novak nije sjajan za sport na terenu, sudije ga kažnjavaju, lomi rekete i još mnogo toga. On je apsolutno graciozan kada gubi, to mu priznajem, ali ova nagrada je za sportsko ponašanje na terenu i van njega. Tako da ne bi trebalo da ima veze sa ičem drugim osim toga –  poručila je Rene i iznervirala navijače najboljeg srpskog tenisera ikada.

U konkurenciji za priznanje su: Kameron Nori (Velika Britanija), Karlos Alkaraz (Španija), Kasper Rud (Norveška), Feliks Ože-Alijasim (Kanada), Rafael Nadal (Španija), Fransis Tijafo (SAD), Grigor Dimitrov (Bugarska), Hubert Hurkač (Poljska), Lorenco Museti (Italija), Mateo Beretini (Italija), Maksim Kresi (SAD). 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare