RASTE BROJ POGINULIH U KLIZIŠTU U ITALIJI: Među njima BEBA, brat (5) i sestra (11), proglašeno VANREDNO stanje

Kancelarija prefekta Napulja izdala je saopštenje da je najmanje sedam osoba, uključujući bebu staru tri nedelje, brata (5) i sestru (11), nastradalo na južnom italijanskom ostrvu Iskija nakon što je klizište izazvano jakom kišom opustošilo gradić Kazamičola.

Vlasti Napulja su juče potvrdile da se pet osoba i dalje vodi kao nestalo i dodale da postoji strah da su one zatrpane ispod urušene zemlje.

Preostale žrtve su roditelji bebe, lokalni stanovnik (31) i bugarski turista, preneo je AP.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povređene, a više od 160 je raseljeno.

Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici koja je održana u nedelju i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga, preneo je AP.

„Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama“, navodi se u saopštenju italijanske premijerke Ðorđe Meloni.

Veoma jaka kiša pokrenula je u subotu pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare