„POSETA OD POSEBNOG ZNAČAJA“ Putin se sastao sa predsednikom Kazahstana Tokajevim  

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin sastao se danas u Kremlju sa kazahstanskim predsednikom Kasimom-Žomartom Tokajevim i rekao da Moskva veoma ceni to što je Tokajev u prvoj stranoj poseti Rusiji nakon reizbora.

– Današnja poseta je od posebnog značaja, ovo je prva poseta Tokajeva nakon što je ponovo izabran za predsednika Kazahstana i od simboličnog je značaja, jer naglašava posebnu prirodu naših odnosa – rekao je Putin i dodao da Rusija to veoma ceni, prenosi agencija TAS S.

Predsednik Rusije je istakao da se u poslednje vreme redovno sastaje sa Tokajevim i da su se njih dvojica poslednji put sastali na samitu Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) u Jerevanu.

– Uvek koristimo naše sastanke da razgovaramo o aktuelnim dešavanjima. Pre svega razgovaramo o ekonomiji, jer je to osnova naših uspeha u različitim oblastima – kazao je Putin.

On je ukazao na značajan trgovinski promet između pograničnih oblasti dve zemlje koje su, kako je rekao, „više svesne mogućnosti jedne druge i razvijaju te odnose“.

– Radili smo i u našoj tradicionalnoj i visokotehnološkoj sferi, što je od vitalnog značaja za budućnost – naglasio je Putin.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare