ĐAK U VRANJU ŠUTIRAO DRUGARICU IZ RAZREDA: Novi slučaj nasilja u školama 

VRANJE – Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja zabeležen je u Vranju u Ekonomskoj školi kada je pre dva dana učenik prvog razreda napao školsku drugaricu iz odeljenja.

Đak je prema zvaničnim informacijama šutirao učenicu iz ove škole. Iz Ekonomske škole za InfoVranjske kažu da „nije bilo masovne tuče, već je došlo do razmene udaraca između dečaka i devojčice“.

– Nažalost učenici ne shvataju ozbiljnost ove situacije, već smatraju da je to igra – rekli su iz Ekonomske škole u Vranju.

Ružić: Kazne su jasno definisane, važnija je prevencija nasilja u školama

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da su kazne za vršnjačko nasilje jasno definisanje, ali da je od kazni važnije da se radi na prevenciji nasilja. Ružić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da je prosvetni sistem odavno uveo kazne za nasilje i da je važno da se taj sistem utegne.

„Obično kada imamo neki problem mi formiramo radnu grupu, ovde to nije slučaj, imamo sistem samo ga treba utegnuti. Postoje timovi za preveniranje nasilja, pedagozi, psiholozi“, rekao je Ružić.

– Ocenili smo da je ovaj incident treći nivo nasilja, jer danas deca smatraju da je nanošenja bola igra. Nažalost i sama deca navikla su na takve stvari – rekli su iz škole.

Osnovno javno tužilaštvo još uvek se nije oglasilo povodom ovog slučaja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare