BIO JE MNOGO OPASAN I MNOGO MOĆAN, MORALO JE DA GA HAPSI 200 POLICAJACA: Šijan lupao šamare i Marku Miloševiću, a OVAKO je ubijen

Na današnji dan pre 23 godine u centru Beograda ubijen je Zoran Šijan (35).

Poznati kikbokser i pripadnik „surčinskog klana“ likvidiran je na raskrsnici ulica Nemanjine i Svetozara Markovića u 1.30. Šijan se u svom „mercedesu 600“ zaustavio na crveno svetlo na semaforu i tada je pored njega prošao automobil iz koga je izrešetan. Spasa mu nije bilo.

Ubistvo Zorana Šijana do danas nije rasvetljeno.

Rođen je 1964. godine. Oženjen je bio pevačicom Gocom Božinovskom.

Bio je vrhunski sportista. U kikboksu je postao čak i prvak Evrope. Međutim, paralelno je plivao i u „kriminalnim vodama“.

Važio je za opasnog i moćnog. Više puta je bio iza rešetaka, a nekoliko puta je i ranjavan. Za jedno njegovo hapšenje bilo je potrebno čak 200 policajaca. To sve govori.

Za „surčince“ na ćelu sa Šijanom se, pre svega, vezivala krađa i preprodaja luksuznih automobila, u čemu su bili bez premca u državi, a potom i prodaja narkotika. Tokom velike policijske akciji u kojoj je učestvovalo više desetina operativaca MUP-a Srbije, pripadnika Interventne i Kontradiverzione jedinice beogradske policije, u surčinskom sedištu „Kotobanja“ uhapšeni su brojni članovi ekipe, među kojima Zoran Šijan i Ljubiša Buha Čume. Policija je upala oko ponoći, a pretres kuća uhapšenih trajao je do šest sati ujutro. Inspektori su zaplenili 31 skupoceni automobil marke „mercedes“, „BMV“, „ferari“… i pronašla veliku količinu nelegalnog oružja.

U Šijanovom stanu nađeni su revolver „smit i veson”, automat „uzi”, malokalibarska puška „hekler i koh” sa optičkim nišanom, karabin „crvena zastava”, „magnum 357″, municija… Mada je policija bila uverena da će ovom akcijom rešiti mnoge probleme koje su im pravili „surčinci”, Zoran Šijan je u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu proveo nepunih mesec dana. Zbog ilegalnog posedovanja oružja osuđen je na zatvorsku kaznu od godinu dana, ali je do pravnosnažnosti presude pušten na slobodu, prenosi Kurir.

Protiv Šijana je vođen i proces zbog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. U nesreći iz aprila 1997. godine koja se dogodila na raskrsnici ulica Trgovačke, Jablaničke i Ibarske magistrale, nastradao je 21-godišni Aleksandar Joksimović. Šijan je na sudu negirao svoju krivicu tvrdeći da je Joksimović svojim vozilom prošao na crveno svetlo.

Prema nepotvrđenim informacijama, Šijan je ranije bio osuđen zbog razbojništva, ali sud nikada nije potvrdio presudu koja je posle šest godina zastarela, a potom je i ukinuta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare