UDALA SE ZA 16 GODINA MLAĐEG ČOVEKA KOJI JOJ JE DONIRAO BUBREG, A AMERIKU NAPUSTILA ZAUVEK: Gde danas živi Tina Tarner?

Danas je Tina Tarner napunila 82 godine, a njen život i u ovim godinama izgleda neverovatno

Prošle su 22 godine od kako je legendarna Tina Tarner odlučila da se povuče sa muzičke scene. Bilo je to 2000. godine kada je kraljica rokenrola pred 75.000 ljudi na stadionu u Cirihu najavila povlačenje. Sa rečima da oseća da je uradila dovoljno, pevačica je održala 95 nastupa i otišla u penziju.

Danas ona slavi svoj 82 rođendan i evo gde se nalazi.

Iako je rođena u Tenesiju, Tina Tarner u Sjedinjenim Državama ne živi od 1994. godine.Upravo te godine se preselila u Švajcarsku, da bi se 2013. godine zvanično odrekla američkog državljanstva i sada je stalna državljanka Švajcarske. Tina tečno govori nemački i engleski.

Sa rečima da je za Ameriku ne veže ništa sem porodičnih veza, napustila je ovu zemlju a da se nije ni osvrnula. Danas ona živi u kući na jezeru koju je kupila 1994. godine. Pevačica poseduje nekretnine i u Londonu, ali i u Kelnu u Nemačkoj.

Tina je još davne 1986. godine počela da se zabavlja sa nemačkim muzičkim dirigentom Ervinom Bahom da bi se udala za njega 1993. godine.

Iako je Bah od Tine mlađi 16 godina, njih dvoje su se zaljubili na prvi pogled.

Nakon 27 godina zabavljanja, Tina i Bah su se venčali na Ciriškom jezeru, a Tina je Baha nazvala njenom „prirodnom silom“.

„On nikada nije bio ni najmanje zastrašen mojom karijerom, mojim talentom ili slavom. On mi je pokazao da prava ljubav ne zahteva da prigušim svoje svetlo kako bi on mogao da sija. Naprotiv, naučio me je da smo svetlo jedno drugog, te da želimo da zajedno sijamo što je više moguće,“ ispričala je pevačica jednom.

Zdravstveni problemi

Malo ko zna da je Tina imala moždani udar 2013. godine, ubrzo nakon udaje za Baha, te je morala ponovo da uči da hoda. Nakon moždanog udara Tina se suočila sa niz posledica, a jedna od njih je i ta što su joj bubrezi radili samo 35%.

Tada se Tina odlučuje za homeopatiju (lečenje prirodnim lekovima) zbog čega je umalo umrla. 2016. godine joj je dijagnostikovan rak debelog creva, pa je morala da se operiše. 2017. godine bubrezi joj sasvim otkazuju, da bi joj njen muž donirao bubreg iste godine.

„Bila sam oduševljena kada se ponudio da mi da bubreg. Rekao je da ne želi drugu ženu ili drugi život – bili smo srećni i on je bio spreman da učini sve da nas održi u životu,“ ispričala je Tina.

Tina se takođe godinama borila sa posttraumatskim stresom uslovljenm dugogodišnjom nasilnom vezom sa Ajkom Tarnerom.

Tina je odrastala kao član baptističke crkve, ali je kasnije u životu odlučila da prihvati budizam.

U svojoj autobiografiji „Ja, Tina“ pevačica je pričala kako joj je budizam pomogao da preživi Ajkovo zlostavljanje. 

2005. godine je upoznala 14. Dalaj Lamu, sasvim se posvetila budizmu, a danas radi na projektima duhovne muzike.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare