MARJANOVIĆU ZABRANJENO DA VIĐA ĆERKU Njegov brat moli da mala Jana ode u posetu: Ona pati i INSISTIRA DA GA VIDI

Sud nije odobrio maloj Jani Marjanović (12) da poseti oca Zorana u pritvoru iako „nije pravio probleme u CZ-u“. U sudu, međutim, tvrde da nisu ni dobili Janinu molbu iako je, kako tvrdi porodica, ona podneta još 24. 

Viši sud u Beogradu nije dozvolio maloj Jani Marjanović (12) da u Centralnom zatvoru poseti oca Zorana (44), koji je pre četiri meseca prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. u Borči.

Zoran Marjanović i Jana su se, inače, poslednju put videli 22. jula ove godine, kada je on, posle izricanja presude, iz Višeg suda u Beogradu nakratko otišao kući da uzme stvari, nakon čega je odveden u pritvor.

Zoranov brat Miloš Marjanović, koji je u međuvremenu postao Janin staratelj, po savetu advokata je sačekao da tužilaštvo i odbrana dobiju pisani otpravak presude u vezi sa zločinom u Borči, i da tek onda napiše molbu sudu da Jana poseti oca, piše Blic.

„Insistira da ga viđa“

„Ovim putem vas molim kao staratelj maloletne Jane Marjanović da joj odobrite stalnu dozvolu za posetu njenom ocu Zoranu Marjanoviću. Imajte u vidu da Jana svakodnevno izražava veliku želju da viđa i posećuje oca, kog nije videla više od četiri meseca, zbog čega posebno pati, te insistira da ga viđa.“

Međutim, Viši sud je već sutradan, 25. novembra, na svom sajtu, u odeljku gde se prati tok predmeta, saopštio da se molba Miloša i male Jane odbija.

Kada su novinari Informera pitali za obrazloženje ove odluke, u Višem sudu je nezvanično rečeno „da njima nikakva molba od male Jane nije stigla, a i da jeste, o tome najpre treba da odluči Centar za socijalni rad“.

Kako bi proverili mogućnost i da je eventualna Zoranova nedisciplina u pritvoru mogla biti povod da mu se zabrani poseta ćerke, Informer piše da su se raspitali „kod pouzdanih izvora“, i koji su ih uveravali da on poštuje kućni red u Centralnom zatvoru i da za ova četiri meseca nije napravio ni najmanji incident.

Nedostaje joj tata

Devojčica, podsetimo, redovno piše pisma ocu, u kojima mu poručuje da jedva čeka da ga vidi, a jedno takvo pismo je Informer objavio u septembru:

„Tata, mnogo sam tužna, jer mi nedostaješ. Jedva čekam da te vidim i zagrlim. Ja sam dobro i ništa ne brini. Počela mi je škola i obećavam ti da ću biti najbolji đak! Svi smo dobro i stalno mislimo na tebe. Dok te ne budem videla, stalno ću ti pisati pisma, a nadam se da će te pustiti da i ti meni napišeš neko. Volim te najviše na svetu…“

Zoran Marjanović je, inače, 22. jula osuđen na 40 godina zatvora za teško ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči. Sudija Jelena Škulić je u presudi istakla da je „nesporno dokazano da je Zoran ubica“.

– Ne postoji savršen zločin. Sud stoji pri čvrstom uverenju da je Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je to unapred planirao. To je jednoglasna odluka petočlanog veća – rekla je, između ostalog, sudija Škulić.

Socijalni radnici odlučiće o starateljstvu

Maloj Jani su kao privremeni staratelji određeni stric Miloš Marjanović i njegova supruga, sa kojima je devojčica ostala da živi u porodičnoj kući u Borči. Odluku o stalnom starateljstvu doneće radnici Centra za socijalni rad, najverovatnije nakon pravosnažne presude Janinom ocu Zoranu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare