ZBOG POJAVE KORONE 6 MILIONA STANOVNIKA GRADA DŽENGDŽOUA U KARANTINU: Nema izlaska bez negativnog PCR testa!

Vlasti grada Džengdžoua, u centralnoj kineskoj provinciji Henan, naredile su danas restrikcije i zatvaranje šest miliona ljudi posle novih slučajeva kovida-19.Vlasti su naredile veliku kampanju skrininga u nekoliko gradskih četvrti.

Stanovnicima centra grada nije dozvoljeno da napuštaju to područje bez negativnog PCR testa i dozvole lokalnih vlasti. Savetuje im se i da ne napuštaju svoje domove.

Mere se odnose na polovine stanovnika Džengdžoua, ali ne pokrivaju područje fabrike Ajfona (iPhone), gde su ograničenja za radnike već na snazi.

Demonstracije zaposlenih izbile su juče u velikom industrijskom kompleksu „Ajfon siti“ u Ddžengdžuu, u centralnoj provinciji Henan, gde je zaposleno oko 200.000 ljudi, od kojih većina tu i stanuje.

Prema navodima zaposlenih i video snimcima objavljenim na društvenim mrežama radnici su protestovali oko spornih ugovora i kovid kontrola.

Suočenim sa porastom slučajeva zaraze poslednjih meseci, pojedini radnici su pobegli krajem prošlog meseca, žaleći se na haos i dezorganizaciju koja vlada u kompleksu.

Ministarstvo zdravlja objavilo je danas novi rekord po broju pozitivnih na kovid-19 u poslednja 24 sata. Registrovano je 31.444 slučajeva zaraze, uključujući 27.517 asimptomatskih.

Ovaj broj premašuje prethodni rekord (29.317) zabeležen sredinom aprila, kada su su vlasti Šangaj uvele restrikcije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare