UŽIVO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA: Ne znam zašto se to krije! Od sankcija Rusiji mnogo je teže to što nam iz EP traže da priznamo Kosovo 

BEOGRAD – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je novoizabranog srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Željku Cvijanović i novoizabranog predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.

11.01 – To što je doneo Evropski parlament nije rezolucija nego preporuka, objasnio je predsednik rekavši da mu nije jasno zašto se krije onaj deo o Kosovu?! Objavljeno je da treba da uvedemo sankcije Rusiji a niko nije objavio da su nam dali preporuku za međusobno priznanje odnosno da moramo da priznamo tzv. Kosovo kao da je nama stalo da nas prizna tamo neka Priština.

– Nismo nimalo zainteresovani za bilo kakvo priznanje Prištine, rekao je predsednik dodavši da je sinoć do ponoći razgovarao najmanje 50 puta s Briselom.

10.42 – Počelo obraćanje predsednika. Na samom početku čestitao je oboma na izboru pa rekao da su razgovarali o problemima u regionu, važnim infrastrukturnim projektima, putevima, kao i da su uskladili stavove i razmotrili političku situaciju, te situaciju na KiM o kojoj se sinoć satima razgovaralo s Briselom, do ponoći. On je preporučio i

Predsednik je oboma poželeo uspeh i sreću u daljem radu kao i dobro zdravlje, pa naglasio da je dogovoreno da u izgradnji Memorijalnog kompleksa Donja Gradina Srbija ulestvuje sa 80 odsto troškova. Govorilo se i o HE Buk Bijela i aerodromu u Trebinju sa ciljem da se svi infrastrukturni projekti održe i završe i pored krize u svetu i velikog poskupljenja građevinskog materijala i troškova gradnje.

Kad je reč o temama, predsednik bi trebalo da govori o postizanju dogovora s Prištinom oko tablica i pretnjama i ucenama koje stižu iz Evropskog parlamenta.

Potom su se javnosti obratili Cvijanovićeva i Dodik koji je rekao da će uskoro biti održane i sednice dveju vlada gde će se svi ovi dogovori biti operacionalizovani.

– Morao sam da obavestim predsednika Srbije da je Srpska ugrožena u BiH kad je reč o njenoj poziciji i ustavnim ovlašćenjima. BiH je za nas i dalje mora i moranje i kad to kažem znači da ukoliko se takvo ugrožavanje nastavi a postavke se ne vrate na Dejtonske, Srpska ne vidi razlog da dalje doprinosi BiH – rekao je Dodik naglasivši da se situacija, kako što je rekao i predsednik Vučić, usložnjava. Dodao je Srpska koliko to može svojim kapacitetima stoji iza našeg naroda na KiM i spremna je da pruži svaku pomoć.

Dodik je kazao da je Srpska kad je reč o NATO, iako se s njim sarađuje, protiv bilo kakvog ulaska u tu organizaciju. On je dodao je RS blokirana iz Sarajeva kad je reč o kapitalnim i važnim projektima za Srpsku poput HE Buk Bijela.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare