STOJKOVIĆ POSLE BRAZILA: Fizički smo bili… Da ne kažem – katastrofalni! Razlog su POVREDE KOJE SU NAS BAŠ POREMETILE

Selektor Srbije posle poraza od Brazila čestitao je rivalu na pobedi:

– Razlog dominacije Brazila je nešto što je za mene iznenađujuće – u fizičkom smislu smo totalno pali. Nisam mogao da prepozna ekipu u tom segmentu. Zašto je to tako, ne znam. Da li umor od tih utakmica, šta znam, suviše je to veliki benefit za Brazil koji ima ovakve igače i koji će vas kazniti. To je to u principu. Prvo poluvreme je bilo dosta solidno sa naše strane jer smo pokušavali da pas igrom pariramo Brazilu i to je dosta dobro izgledalo i smatrao sam da u drugom isto tako možmo, čak sam verovao da možemo dati gol, ali u toim fizičkom smislu me je baš šokiralo – izjavio je selektor Stojković za RTS.

– I te kako (su povrede uticale, prm,. aut), mi smo ekipa koja ako nema tri udarne igle čemu može da se nada. Imamo problem sa Mitrovićen, Vlahovićem i Kostićem i to je suviše za nas. Sa tim problemima smo došli ovde, povrede su došle u nevreme, ali nismo imali sreće sa tim stvarima. Učinićemo sve da se odmorimo pre svega i ovaj poraz ne mora da znači ništa. Za utehu, izgubili smo od Brazila mada i te kako može da se igra protiv njih, pokazali smo to u prvih 45 minuta.

Piski kaže da je Brazil pokazao visok kvalitet, ono što je i očekivao, ali da je Srbija ta koja je dozvolila rivalu da se razmahne, rastrči i razigra.

– Nisam nešto impresioniran njima u prvom delu kako su igrali, a u drugom su iskorisli naše mane. Kada imate rekonvalescente u timu teško da možete očekivati velike stvari. Da ih nisam poveo bila bi revolucija u Sribji što ih nisma poveo (smeh), ali bože moj, nadam se da će biti dobro i da će, nadam se, biti spremni za dalje izazove.

Piksi je i povrede ključnih igrača, rovita stanja udarnih igala naveo kao još jedan bitan faktor koji je doprineo Srbija ne izgleda onako kako smo od nje navikli.

– Mislim da je ključno što smo drugog poluvreme u fizičkom smislu bili, da ne kažem – katastrofalni. To je za mene bilo iznenađenje… – počeo je priču Stojković za Arenu sport, ali pojasnio na šta misli:

– Ono gde smo najjači, a to je pas igra… Nismo je imali. Postoje neke stvari koje mi imamo, sa kojima se suočavamo, a to su povrede ključnih igrača . U nevreme. Imamo tri rekovalescenta Vlahović, Mitrović i Kostić.

Nastavio je Stojković:

– Ne radi se ovde o taktici. Žao mi je što smo u fizičkom smilu pali i što nemamo zdrave igrače. Ostaje ta seta što nismo kompletni. Inače bi smo mogli da odigramo protiv Brazila

Da li će Filip Kostić biti spreman za Kamerun?

– Iskreno se nadam da će se oporaviti do Kameruna – zaključio je Stojković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare