NUDILI MILION EVRA ZA JEMSTVO, DO HAPŠENJA ŽIVELI NA VISOKOJ NOZI Ko su lepa Marina i njen otac Buda koji su oslobođeni za šverc 1,2 tone kokaina

Budimir Krstović (66), zvani Buda Banana i Marina Krstović (27) koji su uhapšeni nakon što je policija u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice, 24. avgusta 2021. pronašla i zaplenila više od tonu kokaina, danas su pred pred Višim sudom u Podgorici oslobođeni su optužbi. Ukinut im je pritvor i odmah će biti pušteni na slobodu.

Sudija Vesna Kovačević rekla je da nema dokaza da su nabavili kokain.

Kazala je da je jedino sigurno da je pogrešno prevedena poruka između Marine i vlasnika firme iz Ekvadora Karlosa Falkezija u vezi banana, i da se poruka odnosila na kvalitet banana i cenu, a ne na kvalitet kokaina.

Ovo međutim, nije prvi put da je Krstovićeva porodica dospela u medije zbog nekog krivičnog dela. Uhapšeni Budo Krstović je stric Igora Krstovića, pripadnika škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora.

Buda Banana 2015. godine bio je izabran u petočlanu radnu komisiju koja je vodila KK „Partizan“ do izbora novog predsednika ovog kluba. U to vreme, njegova ćerka Marina redovna je bila u sedištima na parketu gde je pratila utakmice i bodrila košarkaše. Svojom lepotom i tada je privlačila pažnju medija koji su pratili utakmice, a navijači su voleli da je vide na tribini.

Da će nekoliko godina kasnije Marinin lik biti glavna tema na stranicama hronike svih medija u regionu niko nije slutio. Izgledalo je da ćerka imućnog biznismena uživa u životu, studira u inostranstvu, druži se sa poznatima, putuje, izlazi…

Marina Krstović je najbolja drugarica iz detinjstva Kristine Bogdanović, ćerke poznatog fudbalera Radeta Bogdanovića. Kristina je influenserka.

Lepa Marina i Kristina su, ako je sudeći po fotografijama na mrežama koje su obe ugasile, nerazdvojne, putovale su svuda po svetu zajedno i odsedale u luksuznim hotelima.

Buda Banana, u čijem magacinu je zaplenjena droga, decenijama je u poslu uvoza južnog voća. Njegova firma San Francisco, koja je poslovala u Crnoj Gori, od 2019. godine je u stečaju. Navodno je povezan sa firmom Fruit World, koja je registrovana u Novoj Pazovi, a kao osnovna delatnost navodi se trgovina voćem i povrćem.

U Zeti se u subotu moglo čuti da je do maja 2015. vlasnik te firme bila Zorica Krstović, a zakonski zastupnik upravo Budimir Krstović. Buda Banana je u Srbiji je bio vlasnik i firmi „Beoplus KBO“ i „KB Agencije“. Budimir i Marina Krstović su i državljani Srbije, gde se, takođe njihove firme bave uvozom južnog voća.

Nudili jemstvo od 1,2 miliona evra

Tokom postupka koji se protiv oca i ćerke vodio zbog šverca kokaina, njihovi advokati predlagali su jemstvo Višem sudu u Podgorici u iznosu od 1,2 miliona evra.

Za Marinu su tada jemstvo položila njena braća od stričeva Stefan i Nemanja Krstović ponudivši dve nekretnine vredne 1.256.000 eura.

Pored mesečnih primanja od oko 10.000 eura, Budimir Krstović je sudu predočio da ukoliko je potrebno sudu može još ponuditi hladnjaču od 5.000 m2 za koju nije mogao da precizira koliko vredi navodeći da izrada metra kvadratnog hladnjače košta od 600 do 1.200 eura i koja je u vlasništvu njegove firme San francisko.

Ovaj predlog sud je odbio i oni su ostali u pritvoru sve do presude.

Podsetimo, Marina i njen otac uhapšeni su nakon što je u Crnu Goru, u luku Bar stigao tovar banana koji je policija odlučila da se „pravi da ne vidi“ kako bi ispratili gde će otići i ko je naručilac. Kamion s drogom ih je odveo pravo u magacin porodice Krstović.

Kontejner s bananama u kojem se nalazila tona i po kokaina u vrednosti od 100 miliona evra, stigao je 24. avgusta kasno u noć iz Libije u barsku luku. Brod MSC Charlote dopremio je 1.400 paketa od po kilogram, koji su bili „brendriani“ nazivom COVID.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare