BRAZIL JE MAŠINA, ORLOVI GLAVU GORE: Poraz na startu Mundijala od moćnih KARIOKA!

Naši fudbaleri porazom su počeli Svetsko prvenstvo. Brazil je slavio sa 2:0 (0:0) golovima Rišarlisona u 63. i 74. minutu.

Presudio je kvalitet rivala. Da budemo potpuno pošteni. Bolja ekipa je slavila. Srbija je pružila maksimum. Ne može da se zameri izabranicima Dragana Stojkovića na fantastičnoj borbenosti, ali za nešto više očito nismo bili spremni. Nejmar i drugovi su dominirali gotovo čitav tok meča. Lomili su Srbiju i na kraju je slomili posle sat vremena igre.

Delovalo je na momente da možemo do čuda, ali to je više bila želja nego realnost.

Početak meča obeležilo je sramno suđenje iranskog arbitra! Neverovatno koliko je podlegao pritisku tome što sudi meč Brazilcima. Jedan više nego lagan prekršaj Pavlovića nad Nejmarom sankcionisao je žutim kartonom!? I to već posle sedam minuta… A, onda Paketin brutalan start nad fudbalerom Srbije nije kaznio kartonom, piše Kurir.

Orlovi su izašli hrabro na teren. Nisu se uplašili imena rivala, čekali su svoju priliku da napadnu i svaki put kad bi bili u prilici da ugroze gol rivala to bi i radili.

U nastavku, ipak, nismo imali snage. Pritisak rivala bio je sve jači. Nagrada za to došla u vidu dva gola Rišarlisona. Prvi posle odbitka Vanje Milinković-Savića, a drugi posle prave magije i sjajno uhvaćenog voleja sa desetak metara.

Prava je šteta što par minuta posle prvog gola rivala nismo izjednačili. Posle kornera stvorila se gužva pred golom Alisona, ali nikog nije bilo da „ćušne“ loptu u mrežu.

Brazil je baš, baš jak. Čini se da je pokazao najviše od svih selekcija dosada na Mundijalu. Orlovi moraju što pre da zaborave ovaj meč i da se posvete duelima sa Kamerunom i Švajcarskom. I dalje sve oko plasmana u drugu fazu držimo u svojim rukama.

Poznati su sastavi! Dušan Vlahović počinje meč sa klupe. Aleksandar Mitrović je u startnih 11. To je veliko iznenađenje. Uz to, Kostić je na klupi, a na njegov mesto ušao je Mladenović.

SASTAVI:

DohaStadion: Lusail. Kapacitet: 88.000. Sudija: Alireza Fagani (Iran). Pomoćne sudije: Muhamadreza Mansuri (Iran), Muhamadreza Abolfazli (Iran).

BRAZIL: Alison – Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro – Kazemiro, Paketa – Rafinja, Nejmar, Vinisijus – Rišarlison. Selektor: Leonardo Tite.

SRBIJA (4-2-3-1): Vanja Milinković-Savić – Nikola Milenković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović – Andrija Živković, Nemanja Gudelj, Saša Lukić, Filip Mladenović – Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić – Aleksadar Mitrović. SelektorDragan Stojković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare