U POLICIJSKOJ AKCIJI MARDIN UHAPŠENI ČLANOVI KRIMI GRUPE: Dvoje u bekstvu, zgrnuli silne pare 

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi uhapsili su E.Š., E.D. i N.D. dok se dva lica nalaze u bekstvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

– Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od februara ove godine do danas, za finansijsku korist od 2.400 evra po migrantu organizovali obezbeđivanje pozivnih pisama neistinite sadržine radi bezbednijeg boravka u Srbiji, prihvat na Aerodromu „Nikola Tesla“, smeštaj u hostel i nedozvoljen tranzit u Srbiji kao i nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Srbije u Mađarsku, prihvat ilegalnih migranata na teritoriju Mađarske i njihov nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU – navodi se u saopštenju TOK.

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana, te je i sama akcija imala nosila naziv „Mardin“ (po nazivu turskog grada). Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare