PRVA REAKCIJA IZ PRIŠTINE NAKON DOGOVORA O TABLICAMA: Nastaviti razgovore o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

Glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi rekao je da bi nakon današnjeg dogovora oko tablica trebalo da se nastave razgovori o predlogu EU za punu normalizaciju odnosa.

 Nakon današnjeg dogovora trebalo bi da se nastave intenzivni razgovori o predlogu EU, koji podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa – napisao je Bisljemi na Tviteru nakon postignutog dogovora o tablicama koje nose srpske oznake tablica na KiM.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj prethodno je objavio da je postignut dogovor Beograda i Prištine u Briselu.

– Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila. Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima – naveo je Borelj.

U Briselu je danas, podsetimo, održan višečasovni sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

Susret je usledio nakon odlaganja primene mere o registarskim tablicma za 48 sati što je od premijera lažne države Aljbina Kurtija zatražio američki ambasador u Prištini.

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prošlog ponedeljka u Briselu, podsetimo, nije postignut nikakav sporazum o pitanju registarskih tablica, a šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi danas su uz posredovanje EU satima tražili izlaz iz sadašnje krize na KiM.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare