POTERNICA ZA SILOVATELJEM PASA: Oglasila se belgijska policija o Ivorovom pIMUNITETU, u stanu mu našli JEZIVE snimke zlostavljanja

Ivoru Ivaniševiću (46) sude zbog optužbi da je od 2009. do septembra 2015. godine na različitim lokacijama seksualno opštio sa svojim psom, ženkom rodezijskog goniča, nanoseći joj bol i patnju.

Psihički i fizički je zlostavljao i mužjaka iste rase. Ovaj muškarac sud izbegava već godinama, zbog čega je od aprila prošle godine za njim na snazi međunarodna poternica i Evropski nalog za hapšenje.

Njegova adresa u Belgiji poznata je policiji, ali on ipak još uvek nije uhapšen. Zašto, čini se da ne zna ni belgijska policija koja bi trebala da ga uhapsi.

Naime, nakon što je Ured Sirene (Služba za međunarodnu policijsku saradnju) Belgija krajem oktobra ove godine saopštio Opštinski krivični sud u Zagrebu da on ima imunitet, čiji status „onemogućava njihovim nadležnim telima da prilikom postupanja i pronalaženja predmetnog liše slobode tj. uhapse“ saznaje se da je na sud stiglo novo pismo u kojem nisu baš toliko sigurni kakav je njegov pravni status.

U novom pismu Službe za međunarodnu policijsku saradnju MUP-a obaveštavaju sud da su primili obaveštenje Ureda Sirene Belgije u kojem se navodi da je tačna adresa Ivora Ivaniševića, Patersdreef, Nazareth.

Iz tog odgovora nije jasno da li su obavili terensku proveru na traženoj adresi kako je to od njih zatražio sud, koga su tamo zatekli, jesu li zatekli Ivora i šta im je rekao.

Takođe, iz Ureda Sirene Belgije u svom odgovoru navode da pokušavaju da utvrde da li subjekt zaista poseduje kazneni imunitet, ali im to ide puno teže nego što su očekivali. S drugim informacijama trenutno ne raspolažu – navode iz MUP-a, piše Kurir.

Kako se nezvanično saznaje, iz Ministarstva pravosuđa i uprave nisu se izjašnjavali sudu od 10. novembra vezano uz status i navodni imunitet Ivora Ivaniševića.

Nije jasno kakav bi to imunitet od krivičnog gonjenja Ivanišević mogao da ima kao službenik Evropskog parlamenta zaposlen u računovodstvu.

Naime, uobičajeno je da imunitet imaju članovi parlamenta, odnosno zastupnici.

Nije isključeno da mu se status u poslednje dve godine promenio, ali većinu tog vremena proveo je na bolovanju, lečeći se od psiholoških problema koje mu nanosi suđenje u Zagrebu i veliki interes javnosti.

Podsetimo, optužnica protiv njega podignuta je još 2017. godine. Otkrili su ga slučajno, u akciji usmerenoj protiv pedofila u rujnu 2015. godine.

U njegovom stanu na Knežiji zatekli su dva izmučena i izgladnela psa te zaplenili 111 CD-ova i DVD-ova sa snimcima i fotografijama seksualnog zlostavljanja.

Prošle godine u septembru je nepravosnažno osuđen na godinu dana zatvora, ali presuda je ukinuta zbog proceduralnih razloga.

Da nije tad osuđen već bi nastupilo zastarevanje, ovako se rok prebacio pa zastarevanje nastupa sledeće godine u septembru.

Krajem oktobra ove godine počelo mu je novo suđenje, a njegov branical još je jednom zatražio isključenje javnosti što je sud odbio. Pred sam kraj ročišta stigao je prvi dopis Sirene-a kojim su obavestili sud da belgijska policija ne može da ga uhapsi jer ima imunitet i da sve preuzimaju Ministarstva pravosuđa Hrvatske i Belgije.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare