OGLASIO SE LAJČAK NAKON SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE O TABLICAMA: Hvala Petkoviću i Bisljimiju na angažmanu, ali hvala i SAD

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak zahvalio se glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petru Petkoviću i Besniku Bisljimiju na konstruktivnom angažmanu pokazanom danas tokom pregovora u Briselu.

Lajčak je na svom Tviteru zahvalio i Sjedinjenim Američkim Državama na podršci.

– Moje hvala večeras ide Besniku Bisljimiju i Petru Petkoviću za njihov konstruktivan angažman danas. I veliko hvala na tome Stejt departmentu i američkoj diplomatiji na neprocenjivoj podršci – napisao je Lajčak uz objavu Žozepa Borelja o tome da je postignut dogovor oko tablica sa srpskim oznakama na KiM.

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj prethodno je objavio da je postignut dogovor Beograda i Prištine u Briselu.

– Srbija će prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova Kosova, a Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila. Pozvaću strane u narednim danima da razgovaraju o narednim koracima – naveo je Borelj, prenosi Kurir.

U Briselu je danas, podsetimo, održan višečasovni sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

Susret je usledio nakon odlaganja primene mere o registarskim tablicma za 48 sati što je od premijera lažne države Aljbina Kurtija zatražio američki ambasador u Prištini.

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prošlog ponedeljka u Briselu, podsetimo, nije postignut nikakav sporazum o pitanju registarskih tablica, a šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi danas su uz posredovanje EU satima tražili izlaz iz sadašnje krize na KiM.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare