OGLASILI SE IZ TUŽILAŠTVA U KRUŠEVCU POVODOM MALTRETIRANJA PROFESORKE U TRSTENIKU: Evo šta su poručili!

Iz Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu kažu za Kurir da im je dostavljen izveštaj policijske stanice u Trsteniku povodom incidenta koji se dogodio u Tehničkoj školi 9. novembra, u kome je oštećena profesorka engleskog jezika.

– U Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu formiran je predmet i on je uzet u razmatranje po hitnom postupku. U toku je prikupljanje potrebnih obaveštenja i podataka. Nakon sprovedenog postupka u ovom tužilaštvu biće dostavljeno novo saopštenje – poručili su iz tužilaštva, prenosi Telegraf.

Podsetimo, Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku donelo je danas jednoglasan predlog da se trojica učenika koja su izmakla stolicu profesorki engleskog jezika, maltretirali je i sve to snimali isključe iz ove škole.

Milorad Antić

Treba ih oštrije kazniti

Milorad Antić iz Foruma srednjih stručnih škola ocenio je za Kurir da se odlukom o isključenju učenika nasilnika iz jedne škole samo prebacuje odgovornost na drugu ustanovu:

– Ovim đaci ne snose nikakvu odgovornost, isključenjem iz škole učenik dobija mogućnost da upiše drugu školu u kojoj ima mesta. Ne može se upisati tamo gde su mesta popunjena, a direktor tamo nije dužan da ga primi. Nakon odluke škole o isključenju roditelji učenika mogu pokrenuti žalbu na tu odluku.

Nije bilo dovoljne kazne za te učenike, a nastavnik je ostao osramoćen i preživljavaće traumu svaki put kada uđe na čas. Smatram da bi bolja kazna bila, recimo, da tokom ove školske godine ne može da se upiše ni u jednu školu. Ovo je velika sramota i za čitavo odeljenje koje je to posmatralo i smatram da bi i njih trebalo kazniti na neki način jer su ukaljali ugled škole – kaže Antić.

Konačnu odluku treba da donese direktor ove škole, a to bi, prema našim saznanjima, trebalo da se desi sutra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare