ZAKUCAVALI IM EKSERE ISPOD NOKTIJU, SEKLI PRSTE… Detalji optužnice protiv Nišlije za zločine u Francuskoj: Otimali žene, pa ih terali na prostituciju, jedna umrla posle udarca u glavu

Pripremnim ročištem, koje je bilo zatvoreno za javnost, u Višem sudu u Nišu počeo je sudski postupak protiv A. M. (47) iz Niša, koji je optužen da je 2002. godine, sa još dvojicom saučesnika B. N. i Z. R. u Francuskoj, oteo tri žene koje su primoravali na prostituciju a od kojih je jedna preminula zbog svirepog ponašanja. On se tereti da je u saizvršilaštvu počinio dva krivična dela otmice i jednu otmicu sa smrtnim ishodom.

Sečenje dela prsta, zakucavanje eksera ispod noktiju, prebijanje pesnicama i lopatom, bile su metode koje su, prema optužnici Višeg javnog tužilaštva protiv A. M., članovi ove grupe koristili da bi otete žene primoravali na prostituciju ili da bi od njih dobili informacije o tome šta su rekle policiji.

B. N. je već pravosnažno osuđen u Francuskoj, Z. R. je u međuvremenu preminuo tako da će se pred sudskim većem Višeg suda u Nišu 14. decembra, za kada je najavljen početak glavnog pretresa, pojaviti samo A. M. koji je pre nekoliko meseci uhapšen u Nišu, 20 godina nakon krivičnih dela za koja se tereti.

Kako se navodi u optužnici, sumnja se da su A. M., B. N. i Z. R., prvu oštećenu ženu, iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao licima koja su je kupila od nepoznatih lica za iznos od 5.000 evra, zadržali oko tri meseca u jednom hotelu u centru Pariza, a potom i u drugom stanu, postupajući prema njoj na svirep način.

– Okrivljeni A. M., B. N. i Z. R. držali su je zatvorenu, svakodnevno tukli i mučili, pa joj je sada pokojni Z. R. po nalogu okrivljenog A. M., sekirom odsekao deo malog prsta na desnoj ruci, a sve u nameri da prinudi oštećenu da počne da se prostituiše u mreži prostitucije koju su B. N. i on organizovali, te su nakon perioda od oko tri meseca oštećenu prebacili u Tuluz gde je ona i počela da se prostituiše za njihov račun – stoji u optužnici.

Pod nokte obe ruke zakucavali joj eksere

A. M. se prema optužnici tereti i da je od sredine aprila do 2. avgusta 2002. godine sa B. N. drugu oštećenu odveo iz Tuluza i zadržao u različitim hotelima na širem području grada Pariza, postupajući prema njoj na svirep način, sa namerom da je prinudi da im kaže kakve su izjave ona i treća oštećena žena dale policiji u Tuluzu, u postupku u kome su 28. februara i 11. aprila 2002. godine saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže. A. M. je optužen da je poslao jednog saučesnika čiji indentitet nije utvrđen automobilom da doveze oštećenu iz Tuluza do Pariza gde ih je čekao B.N.

– Nakon toga su okrivljeni A. M. i B. N. držali oštećenu zatvorenu u različitim hotelima u pariskoj oblasti, pri čemu je B. N. sve vreme bio sa oštećenom, zabranjivao joj da pravi buku i da sama izlazi iz sobe, tukao je, zatvarao je u kutiju ispod kreveta da bi je kaznio i vezivao je golu na dušeku, dok ju je okrivljeni A. M. povremeno obilazio, pri čemu su je njih dvojica stalno primoravali da im kaže šta su treća oštećena i ona rekle policiji u Tuluzu. U periodu od 12. juna do 5. jula 2002. godine oštećenu su držali u hotelu gde su joj u toku dve uzastopne večeri čekićem zakucavali eksere pod nokte obe ruke, a okrivljeni A. M. je neutvrđenog dana, oštećenu udario metalnom lopatom po glavi i po srednjem prstu desne ruke, pa je pustio na slobodu dana 2. avgusta 2002. godine i naredio joj da ide u Tuluz i nastavi da se prostituiše za njegov račun, što je ona i učinila – stoji u optužnici protiv A.M.

Leš spakovali u kofer pa zakopali u šumi

Treću oštećenu ženu, koja se prostituisala u njihovoj mreži u Tuluzu, krajem jula i u prvoj polovini avgusta 2002. godine – prema optužnici – takođe su držali zatočenu u jednom hotelu u pariskom regionu, gde su je tukli i mučili kako bi im ispričala kakvu je izjavu dala policiji sa drugom oštećenom. Nju je kolima dovezao B. N. a dva dana kasnije došao je A.M. pa su je ispitivali o tome šta su ona druga oštećena izjavile policiji u Tuluzu.

– Okrivljeni A. M. je otišao iz hotela i naložio B. N. da oštećenu drži zatvorenom i da je muči. Narednog dana B. N. je udario nekoliko šamara oštećenoj u hotelskoj sobi a zatim je udario pesnicom u glavu, pri čemu je oštećena od ovog udarca krenula da pada i u padu udarila glavom u zid sobe, i na taj način zadobila povrede od kojih je preminula na licu mesta. Okrivljeni A. M. je sutradan, kako bi sakrili leš, doneo jedan veliki kofer sa točkićima u koji je B. N. smestio leš oštećene, da bi narednog dana njih dvojica krenuli u dva automobila prema šumi gde je B. N. ušao u šumu i zakopao leš oštećene na neutvrđenom mestu, dok je okrivljeni A. M. ostao na ulazu u šumu i čuvao stražu kako bi obavestio B. N. ukoliko neko naiđe – navodi se u optužnici.

Preminula žena rođena u Francuskoj je imala srpsko ime

Kako „Blic“ saznaje, jedna od oštećenih žena O. S., koju su “kupili” od nepoznatih lica je Ukrajinka po nacionalnosti, a u to vreme je imala 25 godina. Druga oštećena je Francuskinja i tada je imala 27 godina dok je treća žena koja je i nastradala, rođena u Parizu ali je imala srpsko ime i prezime.

Otmice

Prema optužnici VJT, A. M. se tereti da je učinio dva krivična dela otmica iz čl. 134. st. 3. u vezi st. 1. KZ kao saizvršilac u vezi čl. 33 KZ i jedno krivično delo otmica iz čl. 134. st. 4. u vezi st. 3. i st. 1. KZ kao saizvršilac u vezi čl. 33 KZ.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare