PETKOVIĆ: Predsednik Srbije bio spreman na kompromis, Kurti ga nije želeo

BEOGRAD – Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je gostujući na RTS da je važno i značajno što je međunarodna zajednica razumela molbu predsednika Vučića da je neophodno da zapad uloži neophodni pritisak na Prištinu“.

Petković je za RTS naveo da se „predsednik Vučić borio u Briselu da sačuvamo mir, kako bi našoj deci ostavili bolju budućnost a ne zamrznuti konflikt“.

„Situacija je bila veoma napeta. Predsednik Vučić je bio spreman na kompromisna rešenja. Nismo se dogovorili, jer je Kurti sve vreme insistirao na tome kako ga interesuje samo puna normalizacija odnosa koja ima međusobno priznanje kao centralni deo dogovora. To su njegove želje i to ne postoji u dijalogu“, rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je istakao da je „za nas crvena linija da Kosovo postane članca UN“.

Kada je u pitanju razgovor sa Srbima sa Kosova, Petković kaže da su „tokom cele večeri, a i jutros posle dva sata, trajail razgovori pred Vučiča sa srpskim narodom sa KiM“.

„On uvek razgovora sa njima, Srbija je uvek uz njih i nećemo dopustiti da neko proganja naš narod na KiM. Pogrom i Oluje se neće ponoviti. Zamolio ih je sve da gledaju da sačuvaju mir, da učine sve što je do njih da svojim ponašanjem, svojim stavom ne budu strana koja će biti okrivljena i da daju povoda Kurtiju da napada naš narod“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare