OTAC DEČAKA KOJI JE POSLE NAPADA VRŠNJAKA OSTAO BEZ SLEZINE: Sin je u bolnici, U TU ŠKOLU VIŠE NEĆE KROČITI! Tužiću sve!

Učenik osmog razreda OŠ „Sonja Marinković“ u Subotici završio je na operacionom stolu i ostao bez slezine nakon što ga je u ponedeljak na odmoru vršnjak napao s leđa!

Škola poseduje video-zapis ovog incidenta, a otac je slučaj prijavio policiji. Najavljuje tužbe protiv nasilnika, njihovih roditelja, kao i uprave škole, koja je, kaže, godinama žmurila na vršnjačko nasilje.

– U ponedeljak oko 16 časova pozvali su me iz škole i rekli da je moj sin pao. Rekao mi je da ga boli stomak s leve strane, ispod rebara. Nije znao kako je pao, pogledali smo snimke kamera. Video sam koškanje, guranje i udaranje mog deteta od strane grupe učenika. S leđa ga je napao krupniji dečak, koji je visok 185 centimetara, a moj sin je sitniji i lakši od njega 30 kilograma! Jasno se videlo kako ga je „počistio“ kao u karateu. Pri padu je ruka mog deteta bila ispod tela i njom je nagnječio rebra, tako je došlo do rupture slezine – kaže otac za Kurir i dodaje da je dete zbog sumnjivog bola odveo u Opštu bolnicu u Subotici.

– Operisali su ga hitno, već u 19.15 je bio u operacionoj sali, gde su mu izvadili slezinu. Dete je sada na intenzivnoj nezi, oporavlja se. Bio sam u policiji i oni će dalje postupati u ovom slučaju. Tužiću sve koji su dozvolili da do ovoga dođe. Osam godina skrećem pažnju na nasilje koje moje dete trpi i niko ništa! – tvrdi ogorčeni otac i objašnjava da je od sinovljevog prvog razreda upozoravao nastavnicu da dete dolazi kući plačući i da je izložen raznim vrstama nasilja.

– Bacali su mu užinu kroz prozor, lomili naočare. Upozoravao sam nastavnicu, odeljenskog starešinu, govorili su da će se problem rešiti. Zar je moralo da se desi ovako nešto? Rekli su da sada postupaju po protokolu, a ja kažem da je sada kasno da bilo šta rade kad nisu radili na vreme. Neću stati na putu ka pravdi za moje dete. Teretiću ih za nanošenje teških telesnih povreda. Na snimku se jasno vidi da je dečak koji je povredio mog sina to svesno uradio. Napadnut je s leđa, nije imao nikakve šanse da se odbrani – kaže otac. Dodaje, sina u tu školu ne vraća.

– Ispisaću decu iz te škole. Pohađaće drugu. Moje dete tamo više neće kročiti – izričit je otac.

Direktor škole Postupamo po protokolu

Kurir je pokušao da stupi u kontakt s rukovodstvom škole, ali nam oni nisu odgovarali na pozive i mejlove. Pajica Bašić, direktor OŠ „Sonja Marinković“, za portal Subotičke.com rekao je da se tim za vršnjačko nasilje sastao juče.

– Pogledali smo video-zapis, sve se odigralo u tridesetak sekundi. Deca učesnici pozvani su da u prisustvu roditelja daju izjave. Nema nikakvog zataškavanja, svi roditelji su momentalno obavešteni i škola radi sve po protokolu po kom se postupa u ovakvim situacijama – izjavio je i dodao da je jedini slučaj koji je škola imala s povređenim dečakom bio kad su mu u petom razredu polomljene naočare: – Tada smo se svi angažovali i rešili slučaj.


Iz Ministarstva prosvete za Kurir kažu da je prosvetna inspekcija odmah po saznanju za ovaj incident upućena u školu, kako bi se utvrdile sve činjenice.

– Pored Ministarstva prosvete, o događaju, koji se dogodio za vreme odmora među učenicima osmog razreda, škola je obavestila i MUP, kao i Centar za socijalni rad – kažu iz Ministarstva.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare