MISTERIOZNA DECA KIM DŽONG UNA: Ćerka koju je nedavno pokazao je njegovo DRUGO DETE? Evo kakve priče kruže o tome ko ga NASLEĐUJE

Ćerka jednog od najtajnijih lidera na svetu, predsednika Severne Koreje Kim Džong Una, koja je nedavno prvi put viđena u javnosti na pogonu za lansiranje raketa, njegovo je drugo dete i ima oko 10 godina, rekla je špijunska agencija Južne Koreje u utorak, dok se spekulisalo o njegovim motivima da ćerku izloži pažnji spoljašnjeg sveta.

Severna Koreja je rekla u subotu da je Kim prethodni dan nadgledao lansiranje najmoćnije interkontinentalne balističke rakete zemlje, Hwasong-17, zajedno sa suprugom Ri Sol Džu i njihovom „voljenom ćerkom“.

Državni mediji objavili su fotografije na kojima se vidi kako Kim hoda pored rakete držeći za ruku devojčicu u belom kaputu i crvenim cipelama.

Na brifingu iza zatvorenih vrata, Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje, glavna špijunska agencija u zemlji, rekla je parlamentarcima da procenjuje da je ćerka Kimovo drugo dete po imenu Džu Ae i stara oko 10 godina, rekao je Džu Sang-bum, jedan od poslanika koji su prisustvovali sastanku.

Služba utvrdila da je ona Kimino drugo dete jer se njen izgled poklapa sa podacima da je viša i krupnija od drugih devojčica istih godina, naveo je Džu.

Međutim, za sada nema zvaničnih potvrda ovih navoda južnokorejske agencije.

Nacionalna obaveštajna služba Južne Koreje je saopštila da ne može da potvrdi komentare poslanika. Obično niti potvrđuje niti negira sadržaj svojih privatnih brifinga održanih u parlamentu.

Služba ima lošu evidenciju u potvrđivanju razvoja događaja u Severnoj Koreji, jednoj od najtajnovitijih nacija na svetu, prenosi AP.

Čini se da je devojčica Kimovo dete koje je penzionisani NBA košarkaš Denis Rodman video tokom njegovog puta u Pjongajng 2013. godine. Nakon posete, Rodman je za Guardian rekao da su on i Kim proveli „opuštajuće vreme pored mora“ sa porodicom lidera i da je držao Kimovu bebu, Džu Ae.

To je bio prvi put da je Severna Koreja zvanično potvrdila njeno postojanje. Državni mediji Severne Koreje prošle nedelje nisu otkrili starost, ime i druge detalje Kimove ćerke.

Južnokorejski mediji spekulišu da se Kim oženio sa Ri 2009. godine i da imaju troje dece, koja su rođena 2010, 2013. i 2017. godine. Neki izveštaji kažu da je Kimovo prvo dete sin, a treće ćerka.

Neki stručnjaci kažu da je ćerkino pojavljivanje na poligonu za testiranje raketa pokazalo da je Kim bio ohrabren svojim napredujućim nuklearnim arsenalom.

Drugi spekulišu da ako Kim nastavi da je dovodi na velike javne događaje, to bi moglo da sugeriše da bi Kim mogao da je ima na umu za svog ranog naslednika.

U nedelju, dva dana nakon raketnog testa, severnokorejski državni mediji izvestili su da Kim posmatra nuklearno oružje kao kritičan aspekt zaštite dece u zemlji od hipotetičkog američkog napada, navodi severnokorejski sajt za vesti i analize NK News.

„Nuklearno oružje je spomenik koji će se preneti našim potomcima za generacije koje dolaze“, navodi državni list Rodong Sinmun, list vladajuće Radničke partije, prenosi NK News.

Dodaje se da Kimova potraga za nuklearnim oružjem ima za cilj da spreči „srceparajuću situaciju u kojoj naša deca završe na ulicama tražeći hranu nakon što su izgubile svoje majke u neprijateljskom bombardovanju“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare