BARSELONA – PARTIZAN (20.45), Trener Obradović najavljuje najbolje moguće izdanje crno-belih u Kataloniji!

Košarkaši Partizana igraju protiv Barselone utakmicu 9. kola Evrolige i u direktom duelu odlučivaće o trenutnom plasmanu na vrhu takmičarske tabele. Utakmica u Kataloniji počinje u 20.45 časova.

Crno-beli posle pobede nad Splitom sa 89:70 u „Štark areni“ i sedmog trijumfa u ABA ligi, nameravaju da nastave seriju pobeda i na gostovanju u Evroligi.

Utakmica u utorak uveče u Kataloniji je i svojevrsni derbi vrha tabele jer će suparnici u direktnom duelu odlučivati o trenutnom plasmanu.

Barselona je trenutno peta na tabeli sa skorom od 5 pobeda i 3 poraza dok je Partizan osmi sa 4 pobede i poraza.

Pobeda crno-belih značila bi da bi timovi zamenili mesta na tabeli elitnog klupkog takmičenja u evropskoj košarci.

„Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno i koji se prilagođava protivniku. Ima dosta akcija u napadu i probaju da igraju na različit način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster koji je veoma kvalitetan. Ekipa, koja sigurno ima najviše ambicije u Evroligi, ali to ne znači da mi nećemo otići tamo i probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Idemo i razmišljamo samo o Barseloni“, rekao je Obradović uoči odlaska u Barselonu, preneo je zvanični sajt Partizana.

Košarkaš Partizana, Džejms Naneli istakao je da crno-beli moraju da igraju agresivno u odbrani i pametno u napadu:

„Veoma su iskusan tim pun dobrih igrača i mi moramo biti na više nego solidnom nivou protiv njih. Mi moramo da igramo našu igru, držimo se plana i pokušamo da ograničimo njihove dobre strane kojih ima puno, odnosno iskoristimo neke naše prednosti“, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare