Završen najveći projekat nuklearnog grejanja u Kini 

Nekoliko kineskih provincija pokrenulo je projekte grejanja na nuklearnu energiju kako bi se smanjilo zagađenje životne sredine i osiguralo snabdevanje energijom dok temperature padaju.

Tokom proteklih godina, Kina je bila posvećena prelasku na čistu energiju dok zemlja preduzima konkretne napore da smanji emisiju gasova sa efektom staklene bašte.

Projekat za grejanje nuklearne energije Haijang, najveći kineski projekat nuklearnog grejanja, koji koristi toplotu proizvedenu nuklearnom energijom na ekološki pogodan način, zagreva prvi grad bez ugljenika u zemlji.

Prema Državnoj korporaciji za ulaganje u energiju novi sistem grejanja stavljen je u rad ranije ove nedelje u gradu Haijangu u istočnoj provinciji Šandungu, nekoliko dana pre planiranog početka četvoromesečnog zimskog perioda grejanja.

Kao prvi kineski komercijalni i najveći projekat nuklearnog grejanja, nuklearna elektrana Haijang čini 92,8 procenata ukupnog kapaciteta nuklearnog grejanja u zemlji, koji iznosi 365 megavata (MW), obezbeđujući čistu energiju za više od 200.000 stanovnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare