POČELI PREGOVORI U BRISELU! Borelj obavio razgovor s Kurtijem, sledi sastanak se predsednikom Vučićem! 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je rano jutros u Brisel gde će se u 9.00 sati sastati sa visokim predstavnikom sa spoljnu politiku Žozepom Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, rečeno je Tanjugu u Misiji Srbije pri EU

8.58 – Borelj završio sastanak sa Kurtijem, sledi sastanak sa VučićemVisoki predstavnik za spoljnu politiku EU Žozep Borelj završio je oko 8.40 sati odvojeni sastanak sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom treba da počne u 9.00 sati.

08.41 – Vučić stigao u Brisel, sa Boreljom u 9.00 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je rano jutros u Brisel gde će se u 9.00 sati sastati sa visokim predstavnikom sa spoljnu politiku Žozepom Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, rečeno je Tanjugu u Misiji Srbije pri EU.Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održava se na poziv Borelja koji treba da ima odvojene sastanke sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i sa predsednikom Vučićem, a zatim je predviđen zajednički susret.

Kako je ranije najavljeno iz Evropske službe za spoljne, Borelj odvojene razgvore sa liderima ima počev od osam časova.

Borelj je sinoć poručio da je potrebno prestati sa rešavanjem kriznih situacija i napredovati ka normalizaciji odnosa.

– Potrebna nam je deeskalacija situacije, da prestanemo da stalnim kriznim menadžmentom i počnemo da napredujemo ka normalizaciji odnosa – naveo je na Tviteru.

U fokusu hitnog sastanka biće pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na registarske tablice i povratak kosovskih Srba u kosovske institucije, saopšteno je ranije iz EEAS.

Kako je najavljeno, Borelj bi nakon zajedničkog sastanka, trebalo da se obrati novinarima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare