PLANIRAO UBISTVA VODEĆIH LJUDI HRVATSKE? Pokrenuta istraga, muškarac (53) osumnjičen za TERORIZAM, kod sebe držao i arsenal ORUŽJA

Državno tužilaštvo Hrvatske je u saradnji sa Službom terorizma PNUSKOK-a sprovelo istragu nad 53-godišnjakom. Protiv njega je poginuta optužnica, a terete ga za pripremu terorizma. Kazneni zakon za to delo predviđa kaznu zatvora od šest jeseci do pet godina, navodi Dnevnik.hr.

Kako navodi reporter Dnevnika Nove TV osumnjičeni 53-godišnjak je domagoj Mikić, već od ranije poznat policiji zbog raznih krivičnih dela. Ako mu se dokaže krivica, preti mu od tri do petnaest godina zatvora.

Optužnica ga tereti da je na području Šibenika i Vodica, nezadovoljan radom vlasti i propisanim merama zbog korone, skidao s interneta i na tabletu čuvao fotografije najviših državnih zvaničnika i njihovih članova porodice, prenosi Kurir.

Takođe, u tabletu je čuvao i fotografije direktora zdravstvenih institucija, istaknutih naučnika i profesora, sudija Ustavnog suda i drugih…

Putem interneta i aplikacija on je preuzeo više video zapisa osobe, koja je na javnim skupovima održanim krajem 2021. godine, u više gradova pozivala građane na rušenje aktualne političke vlasti.

Sakupio je i adrese na kojima stanuju najviši državni zvaničnici, kao i direktori jednog zavoda i bolnice. Pretraživao je i kako se dolazi do adresa na kojima stanuju pojedini visoki državni zvaničnici i direktori, kao i mesta gde se nalaze pojedine ambasade i jedna televizijska kuća.

Tereti se da je pri planiranju ubistava i napada nabavio fotografije kofera za prikriveno nošenje oružja.

Kod sebe je imao dva pištolja i automatsku pušku s prigušivačem.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare