NOVAK IGRA FINALE U TORINU PRED KRSNU SLAVU! Godinama pokazivao koliko poštuje veru i tradiciju: Neka nas naš zaštitnik čuva!

Svetski teniski as Novak Đoković sastaje se u finalu Završnog mastersa u Torinu sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Zanimljivo je da se finale održava veče pred krsnu slavu porodice našeg čuvenog tenisera, koji iz godine u godinu pokazuje koliko mu je stalo do pravoslavne vere i tradicije.

– Srećna slava svima koji danas slave Svetog Arhangela Mihaila. Neka nas naš zaštitnik čuva i vodi kroz život u svetlosti, ljubavi i miru – napisao je 2020. na Instagramu uz fotografiju slavske trpeze iz svog doma.

Novak je ranijih godina odlazio na dan krsne slave, 21. novembra, u Sabornu crkvu u Beogradu kako bi sa porodicom presekao slavski kolač. Tako se 2017. pre ulaska u crkvu srdačno pozdravio sa starešinom Saborne crkve protojerejom Petrom Lukićem. Liturgiju je tada služio patrijarh Irinej.

Veliki broj vernika među kojima je i Đoković, proslaviće sutra praznik Svetog Arhangela Mihaila. Očekuje se da će Novak slaviti i trijumf u Torinu, i da će to biti dupla proslava u njegovoj porodici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare