Čudesna Nadica je ŠAMPIONKA SVETA! Neverovatan uspeh, srpska tekvondo bajka ima novu junakinju

Nadica Božanić je noćas u Meksiku postala nova šampionka sveta u tekvondou u kategoriji do 73 kilograma.

Božanićeva u dvorani ”Plivačkog centra“ u Gvadalahari upisala svoje ima među 18 šampionki planete u poluteškoj kategoriji, a to je učinila sa pet sjajnih pobeda kojima je dokazala da je Milica Mandić u njoj dobila pravu naslednicu.

Put do zlatne medalje 21-godišnja Zemunka je u ranim jutarnjim časovima započela pobedom nad Turkinjom Suadom Jaren Uzunčavdar, bilo je 2:0 (7:5, 7:2). Nakon toga, nakon velike borbe u tri runde, slomila je otpor i Amerikanke Medlejn Gorman-Šor – 2:1 (9:3, 10:13, 3:2).

U četvrtfinalu je usledila borba protiv iskusne Kazahstanke Džansel Deniz, koja je pala rezultatom 2:0 (15:3, 8:8) i naša tekvondoistinja je ušla u borbu za medalje.

Usledio je polufinalni duel protiv Britanke Rebeke Megoven, koja je u prvoj rundi napravila velike problem Božanićevoj i imala prednost od 2:0 i 4:2. Međutim do kraja je naša takmičarka preokrenula situaciju u svoju korist i došča do prednosti od 8:4 što je bilo dovoljno za vođstvo.

U drugoj rundi je Srpkinja dmonstrirala nadmoć i plasirala se u finale, gde joj je na megdan izašla svetska šampionka i osvajačica srebra iz Tokija, Korejka Li Dabin.

Zanimljivo da je u pitanju takmičarka koja je te godine u olimpijskom finalu poražena takođe od naše devojke – Milice Mandić. Sada je osetila moć i druge srpske takmičarke.

Korejka je silovito ušla u okršaj, ali je naša šampionka odbila sve nalete rivalke i dobila prvu rundu sa 12:7. Božanićeva je bila ubedljiva i u nastavku pa je do druge runde i titule planetarne šampionke došla rezulatom 9:3.

Mlada Zemunka je tako dokazala je da svi uspesi srpskog tekvondoa prethodnih godina nisu bili samo incident, već da je reč o jednom sjajnom sistemskom radu koji iz godine u godinu izbacuje šampione.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare