ŽESTOKE SANKCIJE! Ko pokuša da konzumira alkohol tokom meča na SP slede mu ZATVOR I PAPRENA NOVČANA KAZNA! 

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) potvrdila je da je zabranjena prodaja alkoholnog piva na svih osam stadiona na kojima će se igrati utakmice Svetskog prvenstva u Kataru.

FIFA je mesecima bila pod pritiskom organizatora u vezi sa prodajom alkohola na stadionima. FIFA ima ugovor sa proizvođačem piva „Badvajzerom“ za četvorogodišnji ciklsu od 75 miliona dolara.

Kako je rečeno u zemlji domaćinu Mundijala, koji uzred kreće u nedelju utakmicom Ekvador – Katar, svi oni koju budu „uhvaćeni“ da makar i liznu kap alkohola na samom stadionu, koji se usude da uzmu gutljaj, biće sankcionisani zatvorskom kaznom od šest meseci!

Uz pritvor prekršiocu ide i novčana globa koja iznosi 820 evra.

Svi koji takođe pokušaju da unesu u Katar alkohol biće hapšeni i kažnjavani tako da se nikome ne preporučuje da se usudi na ovakav smeo poduhvat i rizik koji mu može upropastiti užitak boravka na Svetskom fudbalskom prvenstvu.

Konzumiranje alkohola je legalno za nemuslimane starije od 21 godine, ali je strogo regulisano. Zabranjeno je unošenje alkohola u zemlju, čak i onog kupljenog na „fri šopovima“. Stanovnici Katara mogu nabaviti alkohol u namenskim prodavnicama, ali one nisu otvorene za strance. Gledaoci će moći da piju u većini medjunarodnih hotela, gde pivo ili čaša vina koštaju oko 10 evra, a koktel više od 15 evra.

Pivnice će biti otvorene oko stadiona od tri sata do 30 minuta pre početka utakmica. Ponovo će se otvoriti sat vremena nakon poslednjeg zvižduka sudije na meču. U glavnoj navijačkoj zoni Fife, konzumiranje alkohola biće moguće samo od 18.30. U drugim fan zonama (od kojih će se neke naplaćivati), pravila će se razlikovati.

I ambasada Srbije u Kataru je upozorila da je konzumiranje alkohola dozvoljeno isključivo u hotelima ili za to predviđenim mestima, kao i da je konzumiranje alkohola na javnim površinama, parkovima i ulici strogo zabranjeno.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare