DVOJE POGINULIH U NEZAPAMĆENOJ SNEŽNOJ OLUJI U NJUJORKU: Kuće se urušavaju od snega, snimljeni APOKALIPTIČNI prizori /VIDEO/

Dve osobe poginule su u snežnoj oluji koja je zavejala zapadne delove države Njujork, uključujući grad Bafalo.

Saobraćaj je u kolapsu, a veliki su izgledi da će dodatni sneg pasti tokom vikenda.

Ova oluja takozvanog „jezerskog efekta“ izazvala je udare vetra sa jezera Iri i Ontario koji su doneli oko 1,5 metara snega.

Vlasti su saopštile da se čini da su smrtni slučajevi posledica srčanih udara usled prenaprezanja tokom čišćenja snega u teško pogođenom okrugu Iri.

Do sinoć, meteorološka služba je prijavila oko 1,7 metara snega izmerenog u selu Orčard Park u okrugu Iri, 25 kilometara južno od Bafala.

Akumulacija snega zabeležena je i na nekoliko susednih lokacija, dok se Bafalo, drugi po broju stanovnika u državi Njujork sa oko 278.000 stanovnika, probudio sa skoro 36 centimetara snega.

Visoki zvaničnik okruga Iri Mark Poloncarz saopštio je da se jedna kuća u gradu Hamburgu delimično urušila zbog snega, ali više detalja nije poznato, prenosi Kurir.

Kako je oluja dobijala na zamahu, meteorološka služba je navela više slučajeva u kojima su snežne oluje bile praćene udarima grmljavine i bljeskom munje, što je fenomen poznat kao „sneg grmljavine“.

Jak vetar i sneg na drveću i dalekovodima prouzrokovao je prekid isporuke električne energije za više hiljada potrošača, dok je oluja takođe zatvorila više saobraćajnica u i oko Njujorka i na drugim lokacijama.

Svi osim pet od skoro 80 ​​letova koji su planirani sa međunarodnog aerodroma „Bafalo Nijagara“ juče su otkazani, rekao je jedan od direktora aerodroma Li Vajc.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare