ŽESTOK NAPAD MILA NA SPC! Opasne i sramne reči diktatora na zalasku… „ONI ČEKAJU SVOJE VREME!“

Balkanski nacionalizmi i kleronacionalizam koji pomoviše SPC su najveća pretnja po stabilnost regiona, tvrdi crnogorski predsednik Milo Ðukanović i dodaje da svako koketiranje s tim može biti fatalno

Ðukanović je na Balkanskom integracionom forumu, u organizaciji Evropskog pokreta Crne Gore, rekao da se ne sme imati iluzija da su balkanski nacionalizmi sahranjeni. Oni su, kazao je, pretrpeli poraz, ali njihovi autori, kaže, iz toga nisu izveli pravi zkaljučak. 
„Oni čekaju svoje vreme. Prepoznali su neke nove šanse baš sada. Ne grešim kad kažem da su prepoznali šansu u pretpostavljenoj snazi Rusije. Balkanski nacionalizmi i kleronacionalizam koji pomoviše SPC su najveća pretnja po stabilnost regiona. Svako koketerije s tim može biti fatalno. A koketerija je kad se u rešavanju nekih pitanja pristane na – “hajde malo da iskorigujemo granicu“. Nakon toga s tim se više nećete pitati. To su opasna neznanja“, rekao je Ðukanović.

On je rekao da se „protiv velikosrpskog nacionalizma ne treba boriti crnogorskim navionalizmom“.

„Ako bismo se opredeli na to, bili bismo gubitnici. Protiv svakog nacionalizma treba se boriti idejom građanskog društva. Predlozi koje sam kao lider DPS-a dobijao da bi težište partijskog programa trebo pomeriti udesno – moj odgovor je bio ne“.

Ðukanović je naveo da se u Crnoj Gori velikosprskom nacionalizmu pokušava napraviti protivteža „kroz izmišljanje termina asimptomatskog crnogorskog nacionalizma“.

„To je pokušaj da se prikrije njihovo služenje velikosrpskom nacionalizmu. Kad god vam neko kaže da je protiv velikosrpskog nacionalizma, ali i protiv velikog “asimptomatskog crnogorskog nacionalizma“, tome ne verujete ništa. Taj je na jaslama velikosrpskog nacionalizma i ruskog imperijalizma. Nema simetrije između velikosrpskog nacionizma i “asimptomatskog crnogorskog navionalizma“. To je izmišljotina kojom se ne treba baviti…“, naveo je Ðukanović, prenele su podgoričke Vijesti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare