UHAPŠEN PENČIĆEV UBICA: Bio u bekstvu od marta, kada je likvidirao vođe Hantersa

Damir P. (26), optužen kao neposredni izvršilac ubistva Branislava Penčića 19. marta ove godine u Obrenovcu, uhapšen je danas po poternici Višeg suda u Beogradu. Bio je u bekstvu od ubistva.

Osumnjičenom je uz poternicu u martu, na predglog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu bio je i određen pritvor.

Damir P. će danas biti priveden na saslušanje kod sudije za prethodni postupak radi dalje odluke o pritvoru, prenosi Republika.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je sredinom septembra optužnicu protiv Damira P, Šaina U. (52) i Igora B. (44), koji se nalaze u pritvoru zbog krivičnog dela Teško ubistvo.

Damir P. se tereti i za krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, a Šain U. i za Falsifikovanje isprave.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrdjivanju koja se još čeka.

Damir P. je optužen da je ubio Branislava P. iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Igor B. u tome bitno pomogli.

Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Branislava P, usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo.

Damir P. se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U, a potom su se našli sa Igorom B, koji je Damira P. odvezao do autobuske stanice u Beogradu.

Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu.

Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare