U ŠPANIJU DOŠAO PRE 30 GODINA PREKO FOLKLORA, IMAO JE I OVU BOLEST: Kolega otkrio detalje iz života Srbina koji je nađen mrtav

Miladin Rakićević, poreklom iz Srbije, udavio se u reci Sela u mestu Kangas de Onis u Španiji, gde je živeo poslednjih 30 godina.

Kako pišu lokalni mediji, Rakićević je važio za izuzetnog čoveka, a njegovo telo ugledao je komšija. Naime, policajac u civilu je sa mosta ugledao telo Rakićevića u reci. Nalazio se nekoliko metara nizvodno od Rimskog mosta i na tom području su bile raspoređene i Civilna garda i lokalna policija. Događaj je izazvao veliku pažnju i mnogo ljudi se okupilo u zoni mosta.

Nakon što su ga prepoznali lokalci, telo je prebačeno iz reke na kopno ispod mosta, gde su se pojavili sudski organi, a potom prebačeno u Institut za pravnu medicinu u Ovijedu radi obdukcije.

Preminuli Rakićević, koji je poslednjih sati svog života bio odsutan od kuće i bolovao je od neurodegenerativne bolesti i bio je sam kada se dogodio incident, pa su nepoznate okolnosti pod kojima je upao u reku Selu. Isključeno je da je reč o ubistvu.

– Poznat kao Rakaš, bio je veoma cenjen u gradu Kangesa, gde je stigao početkom devedesetih. Rođen je u Srbiji, a po dolasku u Šaniju nastanio se u Toledu. Upravo zbog povezanosti sa folklornom grupom stigao je u Kangas de Onis. Usred rata u bivšoj Jugoslaviji nije želeo da se vrati u svoju zemlju, a kada mu je istekla dozvola za boravak u Španiji, fudbalski klub Kanikas ga je angažovao kao radnika – prisetio se njegov bivši kolega.

– Bio je veoma vredan i veoma aktivan, bio je dobar komšija. U Kanikasu je radio i kao fizički trener i kao trener za niže kategorije. U gradu Kangesa je uvek bio vezan za sport i takođe je radio kao monitor u Sportskom odboru i u rezidenciji. Bio je fenomenalan čovek i vrhunski sportista – ispričao je kolega, prenosi Kurir.

Rakaš je bio oženjen Laurom Valdes Sobrekuevom iz Kangese i ostavio je iza sebe troje dece. Njegova sahrana obaviće se danas popodne u 17 sati u župnoj crkvi Kangas de Onis.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare