EKSKLUZIVNO! NOVAK ĐOKOVIĆ ZA KURIR: Idem u Katar da gledam finale Mundijala, dakle MOJU SRBIJU!

Šta da se radi kada se umesto sa radošću pobede najozbiljnijeg kandidata za apsolutno najboljeg tenisera u istoriji na konferencijama za medije primaju sa smrtnom ozbiljnošću?

Ništa drugo nego da se sačeka deo razgovora na našem jeziku pa da se malo opustimo.

„Nole, Piksi bi posle ovakvog meča i uspeha svojim igračima rekao – Ljudi, pa vi niste normalni!“ kažemo Novaku.

Šta bre eventualno? Idemo u Katar!“ navijački će Nole ekskluzivno na spomen selektora Orlova.

Doduše, oni su već otišli, a i ja bih voleo, iako imam dosta obaveza. Potrudiću se da odem na neku utakmicu; planirao sam da gledam finale – tako da zbog toga Srbija mora da igra u finalu!“ optimističan je Novak, i nastavlja u šaljivom duhu i aluziji na Piksija: “Da, eventualno u finalu!

Kako je moguće spremati se za ovakav neverovatan, neobičan meč?

„Što se tiče pripreme za ovakav meč, moj tim i ja se uvek trudimo da pokrijemo što više različitih scenarija i mogućnosti kako bismo se što bolje strateški i taktički spremili za svakog protivnika. Takav je slučaj bio i danas, i smatram da sam ušao u meč veoma pripremljen. Ipak, protiv ovako dobrog tenisera i jednog od mojih najvećih rivala tokom meča se dešavaju oscilacije sa obe strane. Dešavaju se i negativne promene u rezultatskom i fizičkom smislu, što je nažalost, bio slučaj kod mene u jednom delu meča. Dosta sam se umorno i fizički iscpljeno osećao danas – pogotovo između kraja drugog i kraja trećeg seta. Ali, kod rezultata 5-4 / 5-5 – u tih poslednjih 15 minuta – počeo sam da se osećam bolje, podigao mi se nivo energije i to je bila ohrabrujuća okolnost i činjenica, otkriva nam Novak i dodaje:

„U tim situacijama morate da pronađete rešenje, da se usresredite na svoje prednosti, svoje vrline, snagu… Biće tu i mana koje će se u stanju umora manifestovati na razne načine, kada protivnik igra bolje od vas i pobeđuje vas. Nije kliše da u tim trenucima čovek mora da ostane sabran, da traži optimalnu ravnotežu koja mu odgovara…“ zaključuje naš as.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare