UZBUNA U KATARU! Stadion na kom će igrati Srbija se urušava?! Vredi MILIJARDU dolara, a ispred njega se stvorila ZASTRAŠUJUĆA RUPA 

Samo tri dana pre starta Mundijala na društvenim mežama isplivao je snimak koji je ozbiljno zabrinuo ljubitelje fudbala.

Mundijal u Kataru je ubedljivo najskuplji u istoriji. U njegovu organizaciju uloženo je rekordnih 220 milijardi evra, što je gotovo 20 puta više nego što je pre četiri godine potrošila Rusija.

Samo za izgradnju osam najmodernijih stadiona organizator je izdvojio između 6,5 i 10 milijardi dolara i utisak je bio da je domaćin položio ispit.

Međutim, ispostavilo se da nije sve tako bajno i sjajno kao što izgleda na prvi pogled.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak ogromne rupe koja se pojavila ispred novog stadiona Lusail Ikonik u Dohi.

Navijači su u šoku, ne mogu da veruju da su organizatori napravili takav porpust. Rupa je zaista velika i neko bi mogao ozbiljno da se povredi. Rupa je nastala urušavanjem betonskih poloča, a oko nje ne postoji nikakav znak upozorenja ili bilo šta što ukazuje na problem.

Stadion koji vredi više od milijardu dolara je počeo da se raspada, a prvenstvo još uvek nije ni počelo.

Upravo na njemu će naša reprezentacija odigrati prvi meč protiv Brazila 24. novembra. U pitanju je najveći stadion u Kataru koji je udaljen 23 kilometra od Dohe i na njemu će se igrati i finale Mundijala.

Stadion ima kapacitet 80.000 mesta, a izgradnja je počela 11. aprila 2017. godine. Pored finala, na ovom stadionu će se igrati još devet utakmica. Zanimljivo, kada se SP završi, stadion će biti rekonstruisan i imaće 40.000 mesta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare