Postoji mogućnost da budu ISKLJUČENI IZ ŠKOLE, ali oni su napravili VEĆI PREKRŠAJ! Direktor iz Trstenika se oglasio u vezi učenika koji su MALTRETIRALI PROFESORKU /FOTO/

Protiv tri učenika Tehničke škole u Trsteniku pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak zbog incidenta, koji se dogodio u učionici škole 9. novembra.

Učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smejali se. Slučaj se odigrao u odeljenju trećeg razreda tokom šestog časa. Prijavljen je policiji i Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Đak je došao iza profesorke koja je sedela. Ona mu je rekla da nije kulturno stajati nekome iza leđa. Odmah zatim, učenik je izvukao stolicu i nastavnica je pala na pod.

Nakon toga, na snimku se čuje neprijatno smejanje u učionici. Ceo događaj je „uživo“ prenosio na društvenoj mreži drugi učenik, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se drugi učenik, koji je svoj snimak delio na „viberu“.

– Koleginicu sam zatekao iste večeri u Hitnoj sa sinom i čuo šta se i kako desilo. Srećom nije imala fizičke povrede. Učenici nisu bili poznati po većim prekršajima. Za ovako nešto, ne. Trideset godina radim u ovoj školi i do sada se nije ništa slično dogodilo. Postoji mogućnost da budu isključeni iz škole, ali oni su napravili veći prekršaj. Nastavničko veće će u narednu sredu doneti disciplinsku odluku – kaže Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku, prenosi Blic.

Kako smo saznali, dvojica učenika su maloletni, dok je jedan punoletan. Sa roditeljima je obavljen razgovor. Poslati su im pisani pozovi i oni su blago rečeno, zgroženi. 

– Jedan roditelj se nije odazvao. Verovatno nije video poziv. Snimak se pojavio iste večeri, oko 23.30h. U prvi mah sam bio šokiran. Nisam znao šta i kako da razmišljam. Preduzimamo sve mere u borbi protiv nasilja – objašnjava Glidžić.

Maltretirana profesorka je trenutno na bolovanju. I do nje nije bilo moguće doći.

Kako nezvanično saznajemo, jedan od učenika koji su učestvovali u ovom maltretiranju nastavnice, od ranije je bio poznat Centru za socijalni rad zbog manjih prekršaja.

Iako zbog procedure nije bilo moguće dobiti izjavu iz Centra za socijalni rad, nezvanično smo saznali da je ovaj slučaj potpuno jasan, i da je reč o obliku nasilja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare