PETKOVIĆ UPOZORAVA: Kurti sprema pakleni plan osvete srpskom narodu na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da odluka predstavnika Srpske liste da danas u kosovskom parlamentu izvrše tehničku verifikaciju svojih mandata nikako ne znači vraćanje Srpske liste u prištinske institucije.

– Sve ostaje onako kako su Srbi zaključcima od 5. novembra jasno i glasno rekli – nema povratka u prištinske instiucije dok se ne povuče protipravna odluka Prištine o preregistraciji i dok se formira ZSO. Želim da budem apsolutno jasan, razlog verifikacije ovih mandata od strane poslanika Srpske liste jeste isključivo taj što smo došli do najnovijih saznaja da Kurti sprema pakleni plan osvete srpskom narodu na KiM – rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurtijev plan je bio da mesta koja su zagarantovana za predstavnike Srpske liste popuni sa onim Srbima koji podržavaju Prištinu i Kurtija, a ne Beograd i ne srpski narod na Kosovu.

– Reč je o listama Rašića, Petkovića i Rade Trajković. Reč je o političkim partijama koje su aposulutno minorne, koje gotovo ne postoje na KiM, za koje je na poslednjim izborima glasalo negde između 0,17 i 0,05 odsto srpskog naroda na KiM, reč je o predstavnicima političkih partija koje su na nivou statističke grešk -, kaže Petković, prenosi Kurir.

Petković je dodao da je u cilju sprečavanja tog scenarija izvršena tehnička verifikacija mandata od strane poslanika Srpske liste.

– Poslanci Srpske liste, koji su verifikovali mandate i odmah napustili skupštinu, neće se u nju vraćati. To je isključivo urađeno u cilju kako bi se zadržala ta mesta da Kurti ne bi krenuo sa paklenim planom promene tzv. ustava Kosova kojim su zagarantovana određena prava srpskom narodu na KiM. Pre svega, krenuo bi odmah u promenu tzv. člana 144 koji omogućava upravo srpskoj zajednici, odnosno Srpskoj listi koja je do sada bila u skupštini da spreči donošenje antisrpskih zakona – dodao je Petković.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare