„RAKETE SU RUSKE PROIZVODNJE“ Poljska: Tražimo hitna objašnjenja, Bajden: Projektili verovatno nisu doleteli iz Rusije!

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske potvrdilo je da je raketa ruske proizvodnje pala na poljsku teritoriju, ipak američki predsednik Džo Bajden sumnja da su projektili ispaljeni iz Rusije.

– 15. novembra 2022. godine usledilo je višesatno masovno granatiranje cele teritorije Ukrajine i njene infrastrukture, koje su izvele oružane snage Ruske Federacije. U 15.40 časova u selu u okrugu Hrubešov pala je raketa ruske proizvodnje i poginula su dva državljanina Poljske. U vezi sa ovim događajem, ministar spoljnih poslova Zbignjev Rau je pozvao ambasadora Ruske Federacije u Ministarstvo spoljnih poslova i zatražio hitna detaljna objašnjenja – navodi se u saopštenju Ministarstva.

Američki zvaničnici: Projektil koji je pao u Poljskoj ispalili su Ukrajinci

Novinska agencija AP citirala je tri američka zvaničnika koji su rekli da preliminarna procena sugeriše da su projektile ispalile ukrajinske snage gađajući nadolazeću rusku raketu.

Bajden: Raketa verovatno nije u Poljsku doletela iz Rusije

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je da raketa koja je sinoć usmrtila dvoje ljudi u Poljskoj verovatno nije ispaljena iz Rusije. Bajden je to izjavio nakon razgovora sa liderima zapadnih zemalja usred zabrinutosti da bi se sukob u Ukrajini mogao preliti na susedne države.

Danas sastanak ambasadora NATO na zahtev Poljske

Ambasadori zemalja članica NATO sastaće se danas na zahtev Poljske na osnovu člana 4 Ugovora tog saveza, nakon eksplozije na granici sa Ukrajinom, javlja Rojters pozivajući se na dvoje evropskih diplomata. Jedan od diplomata rekao je da će Alijansa delovati oprezno i da je potrebno još vremena da bi se utvrdilo kako je tačno došlo do incidenta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare