Potresi na „jugu“: Grupa navijača bliska Velji Nevolji oterala Prelića s tribine tokom utakmice Partizan-Novi Pazar

Nakon hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića gotovo da se ne zna koja je grupa glavna na južnoj tribini. Ipak, posle puštanja Đorđa Prelića na uslovnu slobodu, nakon što je odslužio dve trećine kazne za ubistvo Francuza Brisa Tatona, sve češće je viđan na tribinima, te se spekulisalo da se upravo on nametnuo kao novi vođa Grobara. Da pojedini navijači ne dele takvo mišljenje, pogotovo oni bliski Belivukovoj grupi „Iz principa“, najbolje govori situacija koja se dogodila tokom utakmice Partizan-Novi Pazar.

Tokom jučerašnje utakmice na stadionu Partizana došlo je do čarki između dve grupe navijača. Naime, grupa navijača, koja slovi za frakciju blisku Veljinim „Principima“ došla je do Đorđa Prelića i zatražila da ode sa tribine.

Krenula je rasprava između okupljenih navijača, pojedini su Prelića nazvali cinkarošem i istakli kako su zbog njega Belivuk i njegovi ljudi u pritvoru. Traženo je i da ode s južne tribine. Prelić je nakon toga, dok je još uvek trajala utakmica, otišao sa tribine.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, određene grupe žele da potpuno sklone Prelića s tribine, jer smatraju da on dobija podršku od strane države, te da se on sam nametnuo kao vođa, odnosno nisu ga izabrali navijači.

Inače, Đorđe Prelić se na jugu pojavio davne 2008. godine i ubrzo je postao jedan od viđenijih Grobara. Godinu dana kasnije, odnosno 17. septembra 2009. godine, učestvovao u neredima na Obilićevom vencu u Beogradu, kada je ubijen francuski navijač Bris Taton.

Zbog učešća u neredima, protiv Prelića je tada raspisana poternica, a on je iskoristio priliku da pobegne iz zemlje. Uhapšen je tek 2013. godine u Španiji, nakon što se godinama unazad, odnosno u periodu nakon zločina, krio od istražnih organa.

U međuvremenu je osuđen, ali se o njemu u više navrata pisalo i to jer mu je kazna nekoliko puta preinačena. On je bio prvom prvostepenom presudom 2011. godine, dok je bio u bekstvu, osuđen na 35 godina zatvora kao organizator nereda navijača u kojima je stradao Taton, ali je tu kaznu umanjio Apelacioni sud i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora.

Preliću je kazna potom još jednom preinačena, i to 2018. godina kada je osuđen na 12 godina zatvora.

Na slobodi se našao juna prošle godine, a kako su mediji naveli, spletom čudnih okolnosti. Prelić je pušten nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu naprasno odlučilo da obustavi krivični postupak protiv njega, za događaj od pre 12 godina, a potom ga Apelacioni sud u Beogradu pustio na uslovni otpust.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare