Američki zvaničnici za AP: Projektil koji je pao na Poljsku ispalile ukrajinske snage?

Agencija AP citira tri američka zvaničnika koji su rekli da preliminarna procena sugeriše da su projektil, koji je pao na Poljsku, ispalile ukrajinske snage na nadolazeću rusku raketu.

Zvaničnici, koji nisu ovlašćeni da o tome javno razgovaraju, razgovarali su za AP pod uslovom da ostanu anonimni.

Prema rečima jednog od njih, raketa je završila u Poljskoj nakon što je ispaljena na baraž ruskih raketa u napadu na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, piše Telegraf.

Ranije u utorak američki predsednik Džo Bajden rekao je da je „malo verovatno“ da je projektil koji je pogodio Poljsku ispaljen iz Rusije.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova je prvobitno opisalo raketu kao „ruske proizvodnje“, ali kako je izvestio diplomatski urednik Guardiana Patrik Vintur, to bi moglo da uključi rakete zemlja-vazduh S-300 u posedu Ukrajine.

Dve rakete pale su u selo Przedvodov blizu granice sa Ukrajinom, ubivši dve osobe.

Za sada nema zvaničnih potvrda odakle su stigle rakete, a istraga je u toku.

Danas sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost Poljske

Poljski predsednik Andžej Duda sazvao je za danas sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštio je šef njegovog kabineta Pavel Šrot.

„Predsednik Andžej Duda odlučio je da sazove Savet za nacionalnu bezbednost za sutra“, napisao je Šrot u utorak uveče na Tviteru, prenose RIA Novosti.

Poljski mediji javili su prethodno u utorak da su dve rakete navodno pale na teritoriju Poljske na granici sa Ukrajinom, što je dovelo do eksplozije u kojoj su poginule dve osobe.

Nadležni nisu zvanično potvrdili informaciju o padu projektila, niti su naveli čije su rakete.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare