ZATVOREN NAFTOVOD DRUŽBA: Stale isporuke za Mađarsku, Češku i Slovačku, Kijev krivi rusku artiljeriju ORBAN SAZVAO HITAN SASTANAK

Ukrajinske vlasti su obavestile rusku kompaniju Transnjeft da je zbog pada napona obustavljeno pumpanje nafte kroz naftovod Družba u pravcu Mađarske, prenosi Komersant.

O tome je za TASS rekao Igor Demin, zvanični predstavnik Transnefta . „Od ukrajinske strane smo dobili informaciju da je pumpanje obustavljeno zbog pada napona“, rekao je gospodin Demin.

U međuvremenu, mađarski premijer Viktor Orban sazvao je sastanak Saveta za odbranu u vezi sa zatvaranjem naftovoda Družba i padom projektila u Poljskoj.

Prema informacijama ukrajinske strane, koje je citirao mađarski Infostart , „ruska artiljerija je gađala trafo stanicu u Ukrajini blizu granice sa Belorusijom, koja snabdeva električnom energijom jednu od pumpnih stanica naftovoda Družba.

„Kao rezultat nesreće, privremeno su obustavljene isporuke sirove nafte naftovodom za Mađarsku, Češku i Slovačku“, prenosi Infostart.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare