DRAGOVIĆ NE MOŽE DA IDE, A PAVKOV SE NE VRAĆA! Terzić otvoreno o PRELAZNOM roku! 

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić obraća se danas medijima povodom kraja jesenjeg dela sezone

Uspela je Crvena zvezda da stekne deset bodova prednosti u odnosu na Partizan i praktično reši šampionsku trku u Superligi Srbije. Ipak, ostaje na Marakani gorak ukus zbog neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i eliminacije u grupnoj fazi Lige Evrope.

O svim tim temama, ali i mnogim drugim danas će govoriti generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

UŽIVO: 

13.50 – Nedavno su u Fudbalskom savezu Srbije trebali da budu održani izbori, ali do toga nije došlo. Već neko vreme traje „rat“ na relaciji Zvezdana Terzića i Nenada Bjekovića, a generalni direktor Zvezde obajsnio je o čemu se radi. 

– Crvena zvezda je u izbornoj proceduri, oni su mislili da to tako može. Tako ne može, nije u redu, nije sportski, nije konkretno. Izašao je Zečević na konferenciju i rekao da ‘Terzić nije izlazio iz njegove kancelarije’. To tražimo od Bjekovića, da dođe u našu kancelariju. Kroz interese Crvene zvezde mislimo i o interesima srpskog fudbala. Crvena zvezda je kroz rezultate donela klubovima Superlige 25 miliona evra. Jako smo pomogli srpski fudbal, da ne pričamo o koeficijentima i predstavnicima. Samo pogledajte koliko igrača u Superligi igra, a da ih je proizvela Crvena zvezda. Na kraju krajeva, Zvezda je najveći klub u Srbiji, bez obzira da li se to nekome sviđa. Ne mogu da se preskaču Zvezda i Partizan kad se bira predsednik FSS. Mora da se ispoštuje neka procedura. Nedopustivo je da Nenad Bjeković godinu ipo dana bude vršilac dužnosti i nijednom ne dođe u Crvenu zvezdu po podršku. Da li bismo mi rekli ne? Verovatno. Ali, ne možemo da budemo potcenjeni kao najveći klub u Srbiji. Uradili smo šta je u našoj moći da odložimo izbor predsednika 15 dana pred Mundijal u Kataru. Mi želimo reprezentaciji sve najbolje, Eraković je tamo, uspeh bi pomogao i nama… Ali ajde da sačekamo, da vidimo ko može da vodi ovaj sistem. Da vidimo ko može da rešava probleme u srpskom fudbalu. Problemi su ogromni, gurnuti su pod tepih i ne mogu se rešavati bez Crvene zvezde – rekao je Terzić. 

3.48 – Reprezentacija Srbije danas je otišla na Svetsko prvenstvo u Katar te je Terzić izneo svoja očekivanja pred planetarnu smotruu. 

– Odigrala je dobro, ispraćena sa velikom očekivanjima. Mnogo očekujem i sviđa mi se reprezentacija. Ali ovo je viši nivo. Ovo će biti pravi test koliko zaista možemo. Svetsko prvenstvo je uvek donosilo iznenađenja. Imamo dominantne igrače, pre svega nosioce igre Mitrovića, Vlahovića, Tadića i Sergeja. Imamo Kostića koji je najbolji left vinger. Svi ostli igraju dominantnu ulogu, Milenković i ostali imamo skup izvanrednih igrača. Kako će se za utakmice ripremiti taktički i psihološki. Tu su Brazil, Kamerun i Švajcarska, neće biti lako. Tako da bilo kakve prognoze ne bih davao, očekujem mnogo, Srbija ima moć i kvalitet da opravdaju u ove tri utakmice. Ako prođemo grupu, posle može sve. Zavisi od kostura i protivnika, može se i do polufinala – smatra Terzić. 

13.44 – Navijači smatraju da se Crvena zvezad prelako odrekla Ohi Omoidžuanfa koji je letos za milion evra pojačao Brondbi, a kao zamena stigao je Kalifa Kulibali. 

– On je bio kod nas na devet utakmica i nije odigrao ni minut. Šta da radimo sa igračem na kojeg trener ne računa? Doveli smo ga za nula, a prodali za milion. Nismo očekivali odlazak Stankovića, a dan pre Haife je ugovoren transfer. Na njega se jednostavno nije računalo i mislim da nije ispunio očekivanja nas u klubu. Po svim parametrima Kulibali je kvalitetniji igrač. A sad, što on nije opravdao očekivanja je težina dresa Crvene zvezde. Imaš teren, pokaži da možeš da odgovoriš klubu koji melje i gazi – surov je bio Terzić.  

13:.42 – Crvena zvezda sve ređe angažuje igrače iz domaćeg prvenstva, a nedavno je na Marakanu stigao Lazar Nikolić iz Javora. Po svemu sudeći bek iz Ivanjice bi mogao da dobije društvo na Marakani budući da su crveno-beli zainteresovani da iz TSC-a vrate Luku Ilića. 

– Pratimo, podigli smo skating na viši nivo. U ovom trenutku ne vidimo. Angažovali smo Nikolića iz Javora, pratimo, ima interesantnih, ali pitanje je jesu li sada spremni da igraju. Od 19 utakmica 17 pobedili i zna se koliki su zahtevi. Imamo najbolju omladinsku školu naši igrači idu u Gravičar, a možda nekog od njih vratimo. Luka Ilić je odličan igrač, iskomentatisali smo ga na pravi način, procenićemo – iskreno je rekao Zvezdan Terzić. 

13.40 – Pojavilu se poslednjih nedelja vesti da je Milan Pavkov na pragu povratka na Marakanu, a sa druge strane bi tabor srpskog šampiona mogao da napusti Kalifa Kulibali koji se od dolaska nije snašao u crveno-belom dresu. 

– On je došao potpuno nepsreman. Mi smo igrali dva puta nedeljno, a on nije bio spreman. Imao je ozbiljnu karijeru iza sebe, pet godina je igrao u Francuskoj, ali se ovde nije snašao. U ovom trenutku ne razmišljamo o dolasku Pavkova i to nije u planu. Sigurno ćemo dovesti napadača u januarskom prelaznom roku –kazao je Terzić. 

13.38 – Upravo je Strahinja Eraković jedini predstavnik Superlige u reprezentaciji Srbije za predstojeći Mundijal. Zvezda će u Kataru imati još dva reprezentativca pošto je Milan Borjan na spisku Kanade, a Osman Bukari Gane.

– Igrači se ovde kratko zadržavaju. Glavni izvor je prodaja, mi smo imali sreću da Erakovića nismo prodali. On je izrastao u jednog od najboljih. Zasluženo je na Svetskom prvenstvu. Odavno nismo imali igrača na Mundijalu, a sad imamo trojicu, za ponos Zvezde – dodaje Terzić.

13.35  Poslednjih dana se priča o interesovanju bečke Austrije za usluge Aleksandra Dragovića. Ipak, Terzić ističe da štoper Crvene zvezde nije na prodaju. 

– Ne može on da ide, svi igrači su potrebni. Možda ćemo revidirati spisak igrača koji su imali manju minutažu. Možda ćemo malo podmladiti tim, neki koji su stariji, a nisu imali minutažu možda budu pomereni u stranu. U slučaju dobre ponude eventualno mogu da odu Eraković i Mitrović, ali je veća verovatnoća da će ostati – jasan je bio generalni direktor Crvene zvezde.

13:31 – Tema je bio i status trenera Miloša Milojevića koji je eliminisan u grupnoj fazi Lige Evrope, ali je u Superligi Srbije povećao prednost u odnosu na Partizan!

– On je jedan od najtalentovanijih trenra. Svi smo svesni da nije lako raditi u Zvezdi. Miloš je nasledio ekipu sa plus sedam sad je plus deset. Sa te strane smo zadovoljni. Izvanredno je pripremio utakmice u Beogradu sa Ferencvarošem i Trabzonom, ali nismo sa Monakom. Ispalo je naivno. I on je morao da prođe neke stvari. Računamo na njega na duži period, ali on mora da pobeđuje da bi opstao. To važi i za mene. Svaki dan je nov izazov i novo dokazivanje. Često kažem mi smo u konstantnoj poziciji između velikih želja i mogućnosti. Ali to narod ne interesuje. Mi smo 150. po budzetu u Evropi, a 36. Po rezultatu. Kad smo dosli 2014 nismo imali struje, niti izvora prihoda i 209. u evropi. Imali smo za rivala Partizan koji je dominirao. Da je neko tad rekao da ćemo igrati Ligu šampiona, rekli bi da nismo normalni – priseća se Terzić. 

13.28 – Terzić podseća da je ova sezona najvažnija u modernoj istoriji kluba budući da će prvak države imati direktan plasman u Ligu šampiona narednog leta. 

– Kad podvučem crtu, nalazimo se u najvažnijoj sezoni u istoriji kluba. Dominiramo sa 10 bodova prednosti ovo je prilika za restart. Da osvojimo duplu krunu i da budemo relevantniji u Ligi šampiona nego u prošloj sezoni. Do prekjuče smo bili u jednom malom paklu od jula. Imali smo svaka tri dana utakmice sreda nedelja, jedan pakao je bio i fizički i psihološki. Igrači ce otići na odmor, a mi da radimo da budemo još bolji na proleće nego dosad – jasan je generalni direktor Crvene zvezde. 

13.25 – Najavljuje generalni direktor Crvene zvezde da će biti kadrovskih promena u klubu, te da su kritike navijača opravdane budući da nije ostavren očekivan rezultat na međunarodnoj sceni. 

– Predstoje nam pripreme, predstoji nam prelazni rok. Svesni smo mi šta nam nedostaje. Treba nam mlađih i bržih igrača, atraktivnijih fudbalera. Imali smo tešku grupu u Ligi Evrope, protiv timova koji su želeli da igraju u Ligi šampiona. Da prokomentarišem malo i to… Imali smo utakmice od sjaja do očaja. nismo nezadovoljni sa šest osvojenih bodova. Izuzetno sam nezadovoljan sa dve utakmice koje smo odigrali ispod očekivanja – protiv Trabzona i Monaka na gostovanjima. Zvezda tamo nije igrala protiv Reala ili Bajerna, ne smemo da budemo tako nemoćni! Na taj način ne sme da se izgubi, pogotovo u Monaku gde je rezultatski moglo da bude i gore. Naivno se ušlo u tu utakmicu, protiv jačeg protivnika. To nije slika Crvene zvezde, ovi igrači mogu bolje. U januaru će uslediti dodatna selekcija. Svesni smo da ima igrača koji su po pet ili šet godina u klubu. Čujemo kritike i one su opravdane, znamo šta da činimo da Zvezda bude bolja. Ovo je prilika za restart Crvene zvezde, prilika da tokom proleća pripremimo sledeću sezonu i postanemo relevantni u Evropi – ističe Terzić. 

13.19 – Ističe Terzić da je eliminacija u kvalifikacijama za Ligu šampiona veliki neuspeha i da bez obzira na veliku bodovnu prednost treba ostati oprezan. 


– Ušli smo u sezonu sa velikim ambicijama, cilj je bio ulazak u Ligu šampiona. Izborili smo se da imamo povlašćen put, da igramo sa slabijim ekipama od nas, pojačali smo se adekvatno… Imali smo velika očekivanja, sezonu smo počeli dominiranjem, davali smo protivnicima po pet golova! Nismo iskoristili šansu, nije ispunjen osnovni cilj. Makabi iz Haife je ozbiljna ekipa i to je pokazala u grupnoj fazi. Bez obzira na to, nismo zadovoljni. Došlo je do energetskog pražnjenja, Dejan Stanković je podneo ostavku i morali smo da sačuvamo stabilnost u klubu. Uspeli smo da sačuvamo sezonu koja je najvažnija u istoriji Crvene zvezde, pitanje je da li će neka u budućnosti biti ovako važna. Šampion Srbije ide u grupnu fazu Lige šampiona. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za to. Šampionska trka nije gotova, protivnik je opasan kad ga potcenite. Partizan je u Evropi pokazao da je ozbiljna ekipa i da ima ozbiljnog trenera. Ja verujem da ćemo biti šampioni, ali sve pozivam na oprez – rekao je Terzić. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare