ŽENA OSUMNJIČENA ZA BOMBAŠKI NAPAD U ISTANBULU PRIZNALA POVEZANOST S TERORISTIMA: Otkrila koja je organizacija u pitanju

Turski mediji preneli su da je osumnjičena za napad u Istanbulu državljanka Sirije i da je priznala da je povezana sa Radničkom partijom Kurdistana, koja je u zemlji priznata kao teroristička.

Podsetimo, juče se u Istanbulu u pešačkoj turističkoj ulici Istiklal dogodila stravična eksplozija u kojoj je poginulo najmanje 6 ljudi, a povređena je 81 osoba.

Turski ministar pravde Bekir Bozdag saopštio je da je za eksploziju u centru Istanbula osumnjičena žena, koja je, prema njegovim rečima, sedela na klupi 45 minuta, a zatim ustala.

– Do eksplozije je došlo samo nekoliko minuta nakon što je otišla. Još uvek nije poznat njen identitet niti je jasno koja bi grupa mogla da stoji iza napada – rekao je ministar.

On je zatim dodao da postoje dve mogućnosti kako je došlo do eksplozije.

– Ili je torba imala mehanizam u sebi koji se aktivirao, ili je neko iz daleka aktivirao mehanizam. Istraga je još uvek u toku. moguće je da su namerno izabrali taj region. Ima puno stranaca, možda su želeli da svetu pošalju poruku. Turska je jaka država – poručio je ministar.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bombaški napad u centru grada „miriše“ na terorizam. Naveo je i da je eksplozija „izdajnički napad“ i da će počinioci biti kažnjeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare