SVI DŽONIJEVI LJUDI! Neki su dobro poznati javnosti, a za NJEGA se veruje da je pomogao u hapšenju surove bande

Tužilašto za organizovani kriminal, nakon sprovedenih hapšenja u petak i subotu, kada je slobode lišeno 16 pripadnika ogranka kavačkog klana „vračarci“, na čijem je čelu Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara, proširilo je istragu na ukupno 38 osoba, od čega ih je 12 u bekstvu, a deset već izdržava kaznu zatvora, ali zbog nekih drugih kriminalnih radnji.

Ova kriminalna grupa tereti se za najteža krivična dela, među kojima su tri ubistva i pet pokušaja ubistava, o čemu je Kurir već pisao.

Podsetimo, oni se sumnjiče da su ubili Aleksandra Šarca u TC Ušće, Aleksandra Halabrina u Sopotu i Dragan Ristića Čađu u Kaluđerici.

Petorica koji su uspeli da prežive ono što im je Vušovićeva grupa pripremala jesu visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana Miloš Nilović Runjo, kriminalac Andrija Zarić poznat i po vezi sa voditeljkom Sandrom Drašković poznatom kao Sani Armani, žrtva Belivukovog klana Lazar Vukićević, advokat Arsenije Stefanović i novopazarac Samir Divljanović.

Europol i Crna Gora

Prema saznanjima Kurira, informacije o krivičnim delima koje je počinila ova grupa najverovatnije su stigle iz Crne Gore.

– Hapšenje je organizovano i uz pomoć podataka koje je pružio Europol i sve je izvedeno besprekorno. Ipak, postoje saznanja da je neke informacije i šifru od svog kriptovanog telefona pružio Strahinja Savić koji se nalazi na izdržavanju kazne u Crnoj Gori, a tereti se da je zajedno sa Lazarom Ilićem pripremao ubistvo Budvanina Marka Ljubiše Kana – kaže izvor Kurira.

Savić i Ilić su obojica označeni kao pripadnici ove kriminalne grupe, ali su već u pritvoru u Crnoj Gori. Zato je, kako tvrdi naš izvor, moguće da je Savić, pokušavajući da dokaže svoju nevinost za pripremu ubistva Kana, odao neke vredne informacije o čitavom klanu Nikole Vušovića.

Osim Ilića i Savića, poznati pripadnici ove grupe koji već izdržavaju svoje kazne su Vladimir Kovačević i Marko Drakula.

Miljkovićev navijač iza rešetaka

Vladimir Kovačević Kovač jedan je od pripadnika Vušovićeve grupe, a javnosti je poznat kao navijač FK Rad koji se dovodio u vezu sa ubistvom Aleksandra Halabrina.

Okrivljeni svedok Srđan Lalić spomenuo ga je u svom izlaganju kada je govorio o zlodelima klana Veljka Belivuka.

– Kovačević je režirao lažnu pucnjavu u kojoj je navodno bio ranjen, to je bilo urađeno po nalogu Marka Miljkovića, on je bio pod potpunom kontrolom Miljkovića. To je bilo po svim medijima, cilj je bio da se pokaže kako škaljarski klan vrši haos po ulicama – otkrio je Lalić.

Marko Drakula
Marko Drakula, sin poznatog pankera Nebojše Drakule, frontmena grupe „Direktori“, takođe je označen kao pripadnik vračarske kriminalne grupe. Drakula se, podsetimo, već tereti za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktora 2019. kada je pod „porše“ sad pokojnog Vukićevića podmetnut eksploziv.
– Tereti se da je pod Vukićevićev automobil postavio eksplozivnu napravu i aktivirao je kada je on bio u blizini. Međutim, Vukićevića je odbacila detonacija i on je prošao sa lakšim povredama. Godinu dana kasnije, klan Veljka Belivuka ubio ga je u kući strave u Ritopeku – podseća sagovornik Kurira.


Ime Marka Drakule javnost je prvi put čula posle hapšenje grupe mladića koja se sumnjičila da je nameravala da u pritvoru Centralnog zatvora otruje cijanidom kasnije ubijenog vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića. Osim ove četvorice, iza rešetaka u Lisabonu se nalazi i drugi vođa „vračaraca“ Uroš Piperski.

Ipak, najpoznatije ime domaćoj javnosti od Džonijevih ljudi koji su u bekstvu svakako je ime visokopozicioniranog člana kavačkog klana, Vojina Stupara.

Kavčanin sa poternice

Među odbeglim pripadnicima vračarskog klana nalazi se i Vojin Stupar, visokopozicionirani „kavčanin“, za kojim će biti raspisana poternica.

Stupar je 2019. bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa kavačkog klana. Dovođen je i u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina koji je bio zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu.

On je, inače, zet Igora Božovića, koji važi za jednog od vođa kavačkog klana.

– Javnosti je postao poznat kada je Jovan Vukotić sumnjičen da je pokušao da ga ubije 2016. godine. Međutim, posle izručenja Vukotića iz Srbije u Crnu Goru, Stupar je na saslušanju izjavio da ne zna ko je pucao na njega i Vukotić je tako pušten iz pritvora – podseća izvor Kurira.

Na kompletnom spisku odbeglih najpoznatiji je svakako sam vođa, Nikola Vušović, ali i Nikola Filipović, sin Božidara Filipovića poznatog kao Boža Crnogorac.

U BEKSTVU

1. Nikola Vušović 2. Rašo Ban 3. Jovica Sovilj 4. Miloš Pavlović 5. Nikola Mileković 6. Nikola Filipović 7. Petar Jevtić 8. Radivoj Jovanović 9. Ivan Biletić 10. Vojin Stupar 11. Miloš Andrejević 12. Aleksandar Ostojić

UHAPŠENI U AKCIJI

1. Nedeljko Todorović 2. Luka Cerović 3. Aleksandar Milošević 4. Aleksandar Naumovski 5. Vladan Miketić 6. Darko Maletić 7. Đorđe Knežević 8. Ivo Bukljaš 9. Jovan Bošnjak 10. Nikola Kačarević 11. Marko Tacić 12. Nikola Božilović 13. Rajko Topić 14. Stevan Mandarić 15. Draško Nikolić 16. Nikola Vukojević

NA IZDRŽAVANJU KAZNE

1. Uroš Piperski (Lisabon) 2. Dario Đorđević Dekster (Beč) 3. Lazar Ilić (Crna Gora) 4. Strahinja Savić (Crna Gora) 5. Miloš Miljanović 6. Vladimir Kovačević 7. Vuk Ursulov 8. Marko Drakula 9. Miloš Raičević 10. Filip Grujić

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare